Pokalbyje su Švedijos premjere G. Nausėda reiškė palaikymą Stokholmo stojimui į NATO | kl.lt

POKALBYJE SU ŠVEDIJOS PREMJERE G. NAUSĖDA REIŠKĖ PALAIKYMĄ STOKHOLMO STOJIMUI Į NATO

  • 1

Su Švedijos premjere Magdalena Andersson (Magdalena Anderson) penktadienį telefonu kalbėjęsis prezidentas Gitanas Nausėda pareiškė paramą šios šalies stojimui į NATO.

„Visuomet pasisakėme už glaudesnį Švedijos ir aljanso bendradarbiavimą. Sveikiname ir reiškiame visapusišką paramą jūsų valstybės planams jungtis prie NATO“, – Prezidentūros pranešime spaudai cituojamas G. Nausėda.

„Kiekviena šalis turi teisę spręsti ir rinktis, kokiai saugumo organizacijai nori priklausyti. Užtikrinu, kad Lietuva bus pasirengusi sparčiai ratifikuoti stojimo protokolus“, – sakė jis.

Pokalbyje aptartas Švedijos ketinimas teikti paraišką šalies prisijungimui prie Aljanso

Šalies vadovas pabrėžė, kad Švedijos narystė NATO sustiprintų jos pačios bei viso regiono saugumą, taip pat reikšmingai prisidėtų prie Aljanso gynybos pajėgumų stiprinimo atsižvelgiant į ilgalaikę Rusijos keliamą grėsmę.

Švediją valdantys socialdemokratai sekmadienį turėtų paskelbti savo nuomonę dėl šalies stojimo į NATO.

Ketvirtadienį kaimyninės Suomijos vadovai jau pareiškė paramą savo šalies prisijungimui prie bloko.

Skeptiškas Švedijos ir Suomijos politikų ir visuomenių nuomones dėl narystės NATO smarkiai pakeitė Rusijos invazija Ukrainoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Emigr.

Tegul stoja,idiotai.Anglija išstojo is Europos sąjungos ir džiaugesi,neliko diktatoriaus.Subyrės ta Europos sąjunga.Matysite.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS