Prabilo R. Morkūnaitė-Mikulėnienė: K. Bartoševičiui skambinau, nes gavau jo žinutę | kl.lt

PRABILO R. MORKŪNAITĖ-MIKULĖNIENĖ: K. BARTOŠEVIČIUI SKAMBINAU, NES GAVAU JO ŽINUTĘ

  • 72

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių sąjungos (TS-LKD) seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė teigia Kristijonui Bartoševičiui skambinusi, nes sulaukė jo žinutės, kad jis traukiasi iš Seimo.

„Keletas patikslinimų dėl viešumoje pasirodžiusių ir klaidingai interpretuotų mano teiginių. Penktadienį K. Bartoševičius žinute informavo, kad traukiasi iš Seimo. Tą pačią dieną paskambinau paklausti, ar tai galutinis apsisprendimas, nes tokių ketinimų buvo ne vienas jau anksčiau“, – trečiadienį savo „Facebook“ paskyroje pranešė parlamentarė.

Jis teigė, kad to metu apie teisėsaugos įtarimus dar nebuvo žinoma.

„Apie juos sužinojau pirmadienį, kuomet gavau skambutį iš medijos su prašymu pakomentuoti“, – tvirtino R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Penktadienį K. Bartoševičius žinute informavo, kad traukiasi iš Seimo. Tą pačią dieną paskambinau paklausti, ar tai galutinis apsisprendimas, nes tokių ketinimų buvo ne vienas jau anksčiau.

Naujienų portalas lrytas.lt antradienį pranešė, kad sausio 20 dieną buvusiam Seimo nariui K. Bartoševičiui, įtariamam sunkiais nusikaltimais, dar būnant Čilėje, su juo kontaktavo frakcijos seniūnė.

„Taip, aš jam skambinau, sulaukusi tam tikrų indikacijų, jog turėčiau jam paskambinti“, – antradienį lrytas.lt sakė ji.

Seniūnė teigė su K. Bartoševičiumi kalbėjusi dieną, Seimo nariui dar nesikreipus į Vyriausiąją rinkimų komisiją dėl mandato panaikinimo.

Seimo opozicija nori atlikti parlamentinį tyrimą, kad galėjo pranešti K. Bartoševičiui apie jo atžvilgiu vykdomą ikiteisminį tyrimą ir patarti trauktis iš Seimo, kad tai neiškiltų į viešumą.

Generalinė prokuratūra sausio 23 dieną, pirmadienį, pranešė, jog generalinė prokurorė Nida Grunskienė kreipėsi į Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen, kad būtina spręsti leidimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti Seimo nario K. Bartoševičiaus teises klausimą.

Vėliau paaiškėjo, kad sausio 20 dieną, penktadienį, generalinė prokurorė buvo susitikusi su Seimo pirmininke informuoti apie planuojamą pateikti prašymą dėl Seimo nario neliečiamybės panaikinimo ir galimybių tam sušaukti neeilinę sesiją. Parlamento vadovė tvirtina, kad nei Seimo nario pavardė, nei frakcija per penktadienio susitikimą nebuvo įvardyta.

V. Čmilytė-Nielsen antradienį patvirtino tą pačią dieną vėliau susitikusi su premjere Ingrida Šimonyte, bet teigė apie prokurorės prašymą nepranešusi.

Tuo metu N. Grunskienė antradienį Seime žurnalistams patvirtino, kad nei pavardės, nei partinės ar frakcijos priklausomybės parlamento vadovei neįvardijo, bet pasakė, pagal kuriuos Baudžiamojo kodekso straipsnius tyrimas vyksta.

Tą pačią dieną komandiruotėje Čilėje buvęs K. Bartoševičius elektroniniu būdu patiekė pareiškimą dėl mandato atsisakymo.

Opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija praėjusį penktadienį kreipėsi į Generalinę prokuratūrą prašydama pradėti ikiteisminį tyrimą siekiant išsiaiškinti, kas galėjo nutekinti K. Bartoševičiui informaciją apie jo atžvilgiu vykdomą tyrimą.

Prokuratūra K. Bartoševičiui praėjusią savaitę pateikė įtarimus dėl galimo keturių nepilnamečių ir mažamečių asmenų seksualinio prievartavimo bei tvirkinimo, Veikos atliktos, įtariama, jam esant Seimo nariu.

K. Bartoševičius į Seimą 2020 metais buvo išrinktas pagal TS-LKD sąrašą, bet nėra šios partijos narys.

Jo prašymu sausio 24 dieną VRK panaikino jo Seimo nario mandatą.

Rašyti komentarą
Komentarai (72)

Gen.prokurorė NURODĖ Чмиль Виктории

pagal kuriuos BK straipsnius bus prašoma prašyti panaikinti nelečiamybę-ir tai ji pakartojo ne kartą, o KGB isto ( ir labai patikimo, mačiau jo dosję, buvo platinama Facebook) ) Чмиль Виктора Ивановича dukra Чмиль Виктория Викторовна iš TV ekrano teigė, jog Gen.prokurorė jai nesakė-pagal kuriuyos straipsnius. MELAGĖ. LAUK tokią iš Seimo!!! KAIP apskritai KGBIsto-rezervisto ir GYVO dukrta galėjo tapti Seimo Pirmininkė, nes Seimo Pirmin inkui (-kei) teikiama slapta info, ji turi priėimą prie jos.???? Skaičiau komentarą, jog jos pirmi 2 sūnūs su rusiškais vardais prieėmė Rašos pilietybę. Manau, jog žmonės nemelavo.

to-Radvile, nustok meluoti

VISOS žinutės IŠLIEKA. Jas laisvai akuria IT specialistai, kriminalistai. Negu ji tokia visišklai kvaila?

???

tai o KAM šifruoti tą paprastą jam klausimą??? Paskendo mele.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS