Artėja antrasis Seimo rinkimų turas: prasideda balsavimas iš anksto | kl.lt

ARTĖJA ANTRASIS SEIMO RINKIMŲ TURAS: PRASIDEDA BALSAVIMAS IŠ ANKSTO

Pirmadienį prasideda balsavimas iš anksto antrajame Seimo rinkimų ture – parlamentarai renkami 68-iose apygardose. Trys naujo Seimo nariai buvo išrinkti jau pirmajame ture.

„Pirmadienį prasideda balsavimas iš anksto savivaldybių pastatuose, kitose papildomose vietose, bus galima balsuoti nuo 7 val. ryto iki 20 val. vakaro“, – BNS sakė Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) vadovė Laura Matjošaitytė.

Šiuose Seimo rinkimuose įrengta daugiau išankstinio balsavimo vietų, tačiau dalyje savivaldybių nebus galima balsuoti pačiame savivaldybės pastate, kaip buvo iki šiol.

Iš trijų didžiausių miestų tik Vilniuje išankstinis balsavimas vyksta ir savivaldybės pastate, tuo metu Kaune ir Klaipėdoje rinkėjai kviečiami balsuoti kitur.

Taip pat per išankstinį balsavimą antrajame ture įrengtos specialios balsavimo vietos saviizoliacijoje esantiems rinkėjams. Į šias balsavimo vietas bus privaloma atvykti automobiliu, galės balsuoti ne sergantys koronavirusu, o izoliacijoje dėl kontakto ar kelionės į užsienį esantys rinkėjai.

„Šiame ture turime naujovę – saviizoliacijoje esantiems asmenims Vilniuje, Kaune, Šiauliuose ir Raseiniuose bus įrengtos specialios išimtinai tik jiems skirtos išankstinio balsavimo vietos ir saviizoliacijoje esantys asmenys galės palikti savo saviizoliacijos vietą tam, kad galėtų atvykti balsuoti“, – sakė L. Matjošaitytė.

Pagal sveikatos apsaugos ministro A. Verygos įsakymą, saviizoliacijoje esantys žmonės palikti namus ir nuvykti balsuoti turės suspėti per tris valandas – tokiam laikui jiems leidžiama palikti saviizoliacijos vietą.

Vilniuje šis punktas veiks prie „Litexpo“ parodų ir kongresų centro (Laisvės pr. 5), Kaune – Aleksoto inovacijų pramonės parke (Europos pr. 27), Šiauliuose – Sporto gimnazijos salėje (Vilniaus g. 297), Raseiniuose – turguje (Algirdo g. 1).

Saviizoliacijoje esantys asmenys galės palikti savo saviizoliacijos vietą tam, kad galėtų atvykti balsuoti.

Pasak VRK vadovės, Klaipėdoje ir Panevėžyje atskirų punktų nuspręsta nerengti dėl nedidelio saviizoliacijoje esančių rinkėjų skaičiaus.

Ji pabrėžė, kad šiuose punktuose balsuoti galės tik tie asmenys, kuriems nėra diagnozuota COVID-19 infekcija.

Taip pat saviizoliacijoje esantys asmenys gali balsuoti namuose, pateikę prašymą, ne savo gyvenamosios vietos adresu izoliavęsi rinkėjai tai turi padaryti iki antradienio vakaro, savo gyvenamojoje vietoje izoliavęsi – iki trečiadienio vakaro.

Antrasis Seimo rinkimų turas vyks spalio 25 dieną. Antrajame ture varžosi du daugiausiai balsų pirmajame surinkę kandidatai. Jau pirmajame ture kandidatas išrenkamas surinkęs daugiau kaip pusę rinkėjų balsų.

Daugiamandatėje apygardoje į Seimą renkami 70 parlamentarų, vienmandatėse – 71.

Pirmajame ture į Seimą buvo išrinkti konservatorių sąrašo lyderė Ingrida Šimonytė, surinkusi 61,17 proc. rinkėjų balsų Antakalnio apygardoje, bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos kandidatai Beata Petkevič su 59 proc. rinkėjų balsų Šalčininkų apygardoje ir Česlavas Olševskis su 52,77 proc. Medininkų apygardoje.

Pirmąjį Seimo rinkimų turą daugiamandatėje apygardoje laimėjo opozicinė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai su 24,8 proc. rinkėjų balsų, antra liko valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga su 17,5 proc. balsų.

Darbo partija gavo 9,47 proc. balsų, Lietuvos socialdemokratų partija – 9,26 proc., Laisvės partija – 9,02 proc. balsų, Liberalų sąjūdis – 6,79 proc. balsų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

kaunietė

Informacijos apie balsavimą Kaune nerasta. Kam tokia info reikalinga?

,,Nokautas,,

Lietuvos Tėvynės Sąjungos bokso čempionatas įvyks 2020.12. 24 Kaune

Anonimas

Kas gali paneigti, kad rinkimai nesuklastoti ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS