Prasideda kasmetinis Lietuvos ambasadorių susitikimas | kl.lt

PRASIDEDA KASMETINIS LIETUVOS AMBASADORIŲ SUSITIKIMAS

  • 1

Prasideda savaitę truksiantis Lietuvos ambasadorių susitikimas, kuriame dalyvaus Lietuvos diplomatiniai atstovai iš 62 valstybių. Susitikimas, kaip ir pernai, organizuojamas nuotoliniu būdu.

„Turime būti vieningame informaciniame lauke ir koordinuotai veikti šiandieninių globalių ir regioninių iššūkių kontekste. Susitikime bus aptarti uždaviniai diplomatinei tarnybai, priemonės jiems pasiekti ir pačios tarnybos stiprinimo klausimai“, – sakė užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Diplomatai vaizdo konferencijose susitiks su prezidentu Gitanu Nausėda, Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen, ministre pirmininke Ingrida Šimonyte, užsienio reikalų ministru G. Landsbergiu bei Užsienio reikalų ministerijos kanclere Inga Černiuk.

Taip pat bus surengta strateginė diskusija „Lietuvos koalicinis patrauklumas: stipresnė, efektyvesnė, įtakingesnė diplomatinė tarnyba", kurioje pranešimą skaitys ir diskusijoje dalyvaus Europos Komisijos generalinė sekretorė Ilze Juhansone.

Atskiroje sesijoje bus aptariamos ekonominės diplomatijos aktualijos ir prioritetai. Ekonominės ir inovacijų politikos uždavinius pristatys ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė ir žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas. Taip pat vyks diskusija „Energetikos ir transporto politikos strategijos: prioritetiniai infrastruktūriniai projektai ir ekonominės diplomatijos vaidmuo juos įgyvendinant", kurioje dalyvaus energetikos ministras Dainius Kreivys ir susisiekimo viceministrė Loreta Maskaliovienė.

Tradicinio metinio ambasadorių susitikimo metu bus aptarti užsienio politikos prioritetai ir uždaviniai diplomatinei tarnybai, iššūkiai šalies saugumui, koordinuotas atsakas į Covid-19 krizę, santykiai su svarbiausiomis partnerėmis, Lietuvos veikla Europos Sąjungoje, NATO ir kitose tarptautinėse organizacijose bei kiti aktualūs klausimai.

Lietuvos diplomatinių atstovybių vadovų susitikimas organizuojamas kasmet, primena Užsienio reikalų ministerija.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kaunietis

Būtina suteikti galimybę pasisakyti Poviloniui. Praskaidrys nuotaiką dalyviams Duos peno žurnalistamas. Supras kokia Letuvos diplomatijos kvalifikacija.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS