Prašo įvardyti aiškius kriterijus, pagal kuriuos bus atšauktas karantinas | kl.lt

PRAŠO ĮVARDYTI AIŠKIUS KRITERIJUS, PAGAL KURIUOS BUS ATŠAUKTAS KARANTINAS

Opozicinės Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnė oficialiai kreipėsi į premjerą Saulių Skvernelį ir sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą, prašydama konkrečiai įvardyti, remiantis kokiais kriterijais planuojama atšaukti prieš daugiau nei 2 mėnesius visoje šalyje įvestą karantiną.

„Tikrai nesinorėtų, kad karantinas iš medicininės sąvokos, virstų į politinę ar net anekdotinę, kuomet klausiant kada baigsis karantinas, atsakoma – o kada reikia, kad baigtųsi. Prielaidų, kad karantinas gali būti panaudotas valdžiai stiprinti, neslepia ir patys valdantieji. Štai prieš savaitę sveikatos apsaugos ministras viešai pasamprotavo, kad karantinas gali trukti net iki rudens, nes citata: „Karantinas yra labai svarbus kaip teisinis režimas“. Demokratinėje valstybėje tokias galimas manipuliacijas būtina stabdyti nedelsiant, todėl ir kreipiausi į dabartinio karantino paskelbėjus, prašydama nurodyti konkrečius kriterijus, remiantis kuriais planuojama atšaukti visos šalies viešąjį gyvenimą reguliuojantį statusą“, – teigia Liberalų sąjūdžio pirmininkė ir frakcijos Seime seniūnė Viktorija Čmilytė-Nielsen. 

Tikrai nesinorėtų, kad karantinas iš medicininės sąvokos, virstų į politinę ar net anekdotinę.

Parlamentarė prašo nurodyti Valstybės ekstremalių situacijų centro numatytus kriterijus, kuriuos išpildžius Lietuvoje bus oficialiai atšauktas karantino režimas. Taip pat prašoma paaiškinti kuo remiantis yra pasirinkti būtent šie kriterijai.

A. Veryga neturi atsakymų

Opozicijai priklausančio Liberalų sąjūdžio lyderei V. Čmilytei-Nielsen oficialiai paprašius premjero S. Skvernelio ir sveikatos apsaugos ministro A. Verygos įvardyti, remiantis kokiais kriterijais planuojama atšaukti prieš daugiau nei 2 mėnesius visoje šalyje įvestą karantiną, pastarasis teigia, jog kol kas į šį klausimą atsakyti yra sunku.

„Kada bus priimtas toks sprendimas, galėsime pasakyti tik tada, kai Vyriausybė apsispręs. Bet šiandien nei termino, nei tikslaus vieno kriterijaus negaliu pasakyti“, – pirmadienį spaudos konferencijoje sakė A. Veryga.

Kiek anksčiau pirmadienį liberalų lyderė paprašė nurodyti Valstybės ekstremalių situacijų centro numatytus kriterijus, kuriuos išpildžius Lietuvoje bus oficialiai atšauktas karantino režimas. Taip pat prašoma paaiškinti, kuo remiantis yra pasirinkti būtent šie kriterijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (34)

Klemensas

kokia nelaime matyti liberalu gaujos veidus

Augis

Pagal tavo sapaliones kartu su broilerių, išlimdot iš kanapių, sedejot kaip apsikakoji,dabar jau ereliai nupuše!

Šaškininkių smegenys taip sutverti,

nori matyti kelis ėjimus į prieki, todėl ir pati nori bėgti garvežio priekyje. Nusiramink, būsi vietoje Verygos, galėsi skelbti tuos kriterijus. Pagarba Verygai ir visai jų partijai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS