Premjeras aiškinsis dėl V. Vildžiūnaitės atleidimo | kl.lt

PREMJERAS AIŠKINSIS DĖL V. VILDŽIŪNAITĖS ATLEIDIMO

Premjeras Algirdas Butkevičius aiškinsis dėl iš Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) atleistos viršininko pavaduotojos Vilmos Vildžiūnaitės. Ministras pirmininkas tikino, kad dėl įvykių kalbėsis ir su finansų ministru, ir VMI darbuotojais.

„Finansų ministras paklausė Mokesčių inspekcijos vadovo, dėl kokių priežasčių jis atleido savo pavaduotoją ir finansų ministras, gavęs šitą informaciją, painformuos mane ir aš šiandien ryte taip pat tikiuosi, kad man pavyks pasikalbėti su vienu iš pavaduotojų, jau man informacija tokia nusiųsta. Laukiu jo skambučio ir telefoniniu pokalbiu pateiktų man informaciją, kodėl taip buvo pasielgta. Šiandien dar komentuoti būtų dar per anksti, neturiu pilnos informacijos“, - antradienį interviu LRT radijui sakė A.Butkevičius.

Pasak jo, bus V.Vildžiūnaitė atleista dėl interesų turinčių asmenų veiksmų.

„Aš ponią Vildžiūnaitę pažįstų labai seniai, kaip dirbęs ir Finansų komiteto pirmininko pareigose, ir buvęs finansų ministras, tai ji man kaip darbuotoja pagal kompetenciją palikusi gerą įspūdį, bet šiandien negalėčiau pasakyti, ar tai yra suinteresuotos grupės, ar ne, bet mes elgsimės labai principingai. (...) Išsiaiškinsim ir matysim, jeigu yra kažkieno daryti blogi ketinimai, pažeisti įstatymai, tai bus kreiptasi į teisėsaugos institucijas“, - tikino premjeras.Buvęs VMI viršininkas Modestas Kaseliauskas, kurio paskutinė dar

bo diena buvo pirmadienį, už šiurkštų tarnybinį nusižengimą atleido savo pavaduotoją V.Vildžiūnaitę. Ši BNS teigė, kad sprendimą skųs teismui.

Finansų ministras Rimantas Šadžius pirmadienį iš VMI pareikalavo informacijos, kodėl atleista V.Vildžiūnaitė.

V.Vildžiūnaitė praėjusį penktadienį atleista, nes esą dėl jos kaltės sustabdytas milijoninės vertės konkursas, kuriame dalyvavo valstybei skolinga bendrovė. Tuo tarpu pareigūnė aiškino, kad įmonė tuo pat metu turėjo 78 centų skolą dėl PVM delspinigių ir maždaug 160 litų permoką, tad ji pasirašė raštą, kuriame nurodyta, jog įmonė nėra skolinga.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

TIMAS

Ministras panoro pasirodyti principingu, vieną atleisdamas, o kitą nuslėpdamas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS