Premjeras atidavė balsą: tikisi, kad tokius rinkimus turime pirmą ir paskutinį kartą | kl.lt

PREMJERAS ATIDAVĖ BALSĄ: TIKISI, KAD TOKIUS RINKIMUS TURIME PIRMĄ IR PASKUTINĮ KARTĄ

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis, sekmadienį atidavęs savo balsą Seimo rinkimuose, tikisi rinkimuose didelio rinkėjų aktyvumo.

„Tikiuosi šiandien didelio aktyvumo, norisi, kad būtų kuo daugiau žmonių, nes balsavimas tikrai saugus, niekas niekam negresia, atlikime savo konstitucinę teisę ir pareigą, tada galėsime sakyti, kad esame arti to, ką išsirinkome. (...) Norisi, kad būtų darbų tęstinumas. Tam tikrų krizių metu parodome, ko yra verta valdžia. Esame sudėtingoje situacijoje ir šiandien“, – žurnalistams teigė premjeras S. Skvernelis.

„Taip jau sutapo, kad mūsų ciklą vainikavo tam tikras valstybinis egzaminas – pandemija, kuri parodė tam tikras stiprybes ir silpnybes. Turime šalies ekonomiką, kuri ir mažiausiai nukentėjo pandemijos metu, ir greičiausiai atsigavo. (...) Kita vertus, tuo pačiu apnuogino tam tikras problemas ir darbus, kuriuos reikės naujai Vyriausybei daryti iškart po rinkimų“, – tęsė S. Skvernelis.

Tuo pačiu apnuogino tam tikras problemas ir darbus, kuriuos reikės naujai Vyriausybei daryti iškart po rinkimų.

Tai, kad daliai saviizoliacijoje esančių žmonių nepavyko balsuoti, iš dalies yra ir Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) atsakomybė, sako S. Skvernelis. Vis dėlto, anot jo, rinkimai pandemijos akivaizdoje vyksta pirmą kartą, todėl klaidų gali pasitaikyti.

„Reikia įvertinti aplinkybes, kad tokius rinkimus turime, tikiuosi, pirmą ir paskutinį kartą. Tam tikri niuansai, kurie balsavimo metu paaiškėjo, ypatingai šis laikotarpis, kada žmonės į izoliaciją pateko tuo metu, kai nebebuvo galima registruotis. Čia yra spraga, VRK turėjo irgi apie tai pagalvoti, net jei būtų reikalinga, ir įstatymo pakeitimai, buvo galima ir neeilinę sesiją daryti, spręsti tuos klausimus. Deja, turbūt klaidų išvengti nepavyks, nes rinkimai tokie pirmą kartą šalyje“, – teigė premjeras.

Balsavęs ministras pirmininkas S. Skvernelis tikisi rinkėjų aktyvumo

P. Peleckio / Fotobanko nuotr.

Premjeras pridūrė, kad centro kairės politinės jėgos po rinkimų turėtų vienytis.

„Noriu tikėtis, kad tokia ar panaši (koalicija – ELTA) galėtų būti. Kalbant apie valstybės ateitį, centro, centro kairės politinės jėgos turėtų susivienyti ir tęsti tą kryptį, kuri buvo ketverius metus“, – teigė premjeras.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Aha

Mes ir tikimės kad imbicilai daugiau nebe valdys...

FAKTAS

Dundukas

Nepremjeras

o Lietuvos geda -galima pagalvoti kad jam rupi Lietuva !!Prisivoge belekiek ir dabar galvoja kur varys atostogauti !!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS