Premjeras įsitikinęs: ministrų kabineto sudėtis nebesikeis | kl.lt

PREMJERAS ĮSITIKINĘS: MINISTRŲ KABINETO SUDĖTIS NEBESIKEIS

Nepaisant visuomenėje kilusio nepasitenkinimo dėl aplinkos ministro Kęstučio Mažeikos bei prezidento Gitano Nausėdos ne vieną kartą kelto nepasitikėjimo susisiekimo ministru Jaroslavu Narkevičiumi, premjeras Saulius Skvernelis teigia pasitikįs visu ministrų kabinetu bei viliasi, kad tokia jo sudėti išliks iki rudenį vyksiančių Seimo rinkimų.

Kartu, akcentuoja S. Skvernelis, jau artimiausiomis savaitėmis Ministrų Kabinetą, ko gero, papildys naujas narys, nes, teigė premjeras, su prezidentu šiuo metu derinamos kelios kandidatūros į ekonomikos ir inovacijų ministrus.

„Taip, aš pasitikiu visais ministrais. Jeigu nepasitikėčiau, tai iš karto būtų išreikštas teikimu prezidentui atleisti vieną ar kitą ministrą. J. Narkevičiui neturime jokių pastabų. Ministerija tikrai dirba ir pakankamai gerai viskas juda į priekį. Su prezidentu šios temos neeskaluojame ir kiek buvo susitikimų, jis nebekelia klausimų dėl pasitikėjimo ar nepasitikėjimo. Tiesiog yra tokia situacija. Matau, kad ministras vis kažkam kliūna, kai atlieka vieną ar kitą spendimą, susijusį su stambiais pirkimais arba konkursais, atskiromis įstaigomis. Tai nieko naujo. Tas pirmas bandymas ministrą pašalinti irgi, mano galva, nebe to buvo susijęs“, – sakė premjeras.

Taip, aš pasitikiu visais ministrais. Jeigu nepasitikėčiau, tai iš karto būtų išreikštas teikimu prezidentui atleisti vieną ar kitą ministrą.

Anot jo, dėl EIM vadovo posto su prezidentu derybos jau prasidėjusios.

„Ekonomikos ir inovacijų ministro kėdė nėra tuščia. Pareigas vykdo energetikos ministras ir tikrai gerai tvarkosi. Antra, taip yra kelios kandidatūros nagrinėjamos ir svarstomos. Kalbamasi ir su potencialiais kandidatais. Vienokia ar kitokia forma, manau, kad surasime sprendimą. Ar tai bus padaryta šią ar kitą savaitę, sunku pasakyti, be to, ir suradus sprendimą, reikalinga atlikti tam tikras procedūras, o tai irgi užtrunka“, – sakė premjeras.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS