Premjeras: jei būtų antra koronaviruso banga, daug kas elgtųsi šiek tiek kitaip | kl.lt

PREMJERAS: JEI BŪTŲ ANTRA KORONAVIRUSO BANGA, DAUG KAS ELGTŲSI ŠIEK TIEK KITAIP

  • 3

Vyriausybė turi parengtą planą, kaip reikėtų elgtis antros koronaviruso COVID-19 bangos atveju, teigia premjeras Saulius Skvernelis. Pasak jo, tokių griežtų ekonomikos suvaržymo priemonių, kokios buvo pritaikytos įvedus karantiną kovo mėnesį, visoje šalyje taikyti neplanuojama, būtų dirbama su atskirais viruso židiniais.

„Aš manau, kad daug kas elgtųsi šiek tiek kitaip, nes mes turėjome skaudžias pamokas, visa Europa ir pasaulis, dėl valdymo, dėl nustatymo, dėl pačios elgsenos tiek visuomenės, tiek mūsų prevenciškai valdant pandemiją. (...) Būtų kalbama apie atskirus lokalizuotus židinius – miestus, rajonus, galbūt apskritis. Dirbtume su taikiniais, jeigu ten tikrai būtų židinys ir jis plistų, tektų vėl panaudoti maksimalias uždarymo priemones“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė S. Skvernelis.

Mes turėjome skaudžias pamokas, visa Europa ir pasaulis, dėl valdymo, dėl nustatymo, dėl pačios elgsenos tiek visuomenės, tiek mūsų prevenciškai valdant pandemiją.

Jis pabrėžė, kad pati taikliausia koronaviruso prevencinė priemonė išlieka socialinio „kontakto nebuvimas ir tam tikrų asmens higienos taisyklių laikymasis“.

„Reikėtų tą daryti ir ateityje, bet aš manau, kad mes dabar tikrai kalbame apie lokalizuotus židinius, kas ir dabar beje vyksta (...) Toks planas yra parengtas, tikiuosi, kad net ir jo nereikės naudoti, bet turime būti pasiruošę“, – tvirtino S. Skvernelis.

Lietuvoje kovo 16 dieną įvedus karantiną, buvo uždaryta dauguma parduotuvių, išskyrus maisto prekių parduotuves ir  vaistines, uždrausti vieši renginiai, apribotas paslaugų teikimas. Lietuvos piliečiams, su nedidelėmis išimtimis, uždrausta išvykti iš šalies, į Lietuvą uždrausta atvykti daugeliui užsieniečių.

Saulius Skvernelis

Nuo balandžio 4 dienos buvo buvo uždaryta Lietuvos oro erdvė keleiviniams skrydžiams, taip pat uždrausta keleiviams vykti keltais, išskyrus keltą iš Kylio į Klaipėdą.

Nuo balandžio vidurio karantino sąlygos Lietuvoje yra švelninamos, atnaujinta dalis skrydžių, tačiau pats karantinas šiuo metu yra pratęstas iki birželio 16 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

minde

is ko skvernely mokesi po 2m algas biudzetininkam kuriu yra 33prcnt pelno mieks nesukuria skolinsis tol kol sakys eikit jus kakot laikas atiduot mokekit mokescius ir islaikykit savo isrinktus dikasduonius.kaimieciai nes norml seniai cia nezada kojos kelt/

Žilvinas Ručys

asilas yra asilas , jo nepakeisi , kol nesedės kaleime . O skvernelis asilas nr2 , atvėrė sienas

Kristina

Ir vėl Skvernelis naudoja žodį "socialinis" vietoj "fizinis".

SUSIJUSIOS NAUJIENOS