Premjeras pritaria, kad Muitinės vadovą turėtų skirti Vyriausybė | kl.lt

PREMJERAS PRITARIA, KAD MUITINĖS VADOVĄ TURĖTŲ SKIRTI VYRIAUSYBĖ

Reaguodamas į tai, kad Muitinės departamentas jau antrus metus dirba be nuolatinio vadovo, premjeras Saulius Skvernelis tikina, kad problema būtų išspręsta, jei pastarajai institucijai vadovą skirtų Vyriausybė.

„Vadovų neturi ne viena institucija. Matote ir teismai neturi vadovų. Ir Konstituciniame Teisme nėra. Ir šiuo atveju konkursai, matyt, nebuvo sėkmingi, kai buvo skelbiami“, – pirmadienį Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje sakė S. Skvernelis.

Jo teigimu, Muitinės departamento vadovą skirti ir atleisti turėtų Vyriausybė. Tada, pasak premjero, Muitinės departamentui būtų paskirtas vadovas.

„Dėl to Seimo nario (Dainiaus Gaižausko – ELTA) yra pateiktas pasiūlymas, kuris yra logiškas, nes Muitinės departamentas vadovaujasi vidaus tarnybos statutu, kaip vidaus reikalų sistemos dalis. Skyrimo tvarkos turėtų būti vienodos, kalbant apie visas vidaus tarnybos statuto reguliuojamas įstaigas, jos yra skiriamos Vyriausybės. Priėmus Seime šią pataisą, manau, kad vadovas bus paskirtas“, – pridūrė S. Skvernelis.

ELTA primena, kad šiuo metu galiojančiame Muitinės įstatyme reglamentuota, kad Muitinės departamentui vadovauja Muitinės departamento generalinis direktorius, kurį skiria ir atleidžia finansų ministras.

Apie tai, kad Muitinės departamentas ilgai dirba be nuolatinio vadovo, praėjusią savaitę skelbė LRT.lt. Kaip portalą informavo Finansų ministerija, konkursas įstaigos vadovo pareigoms eiti nuo 2018 m. liepos, kai iš generalinio direktoriaus pareigų savo noru pasitraukė Arūnas Adomėnas, buvo skelbtas du kartus – 2019 m. vasario 25 d. ir 2019 m. gruodžio 9 d. Laikinai Muitinės departamentui vadovauja generalinio direktoriaus pavaduotojas Jonas Miškinis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

skviarnialis

vagialis+durnelis !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS