Premjeras: tyrimas dėl I. Rozovos neturi tapti politinės kovos įrankiu | kl.lt

PREMJERAS: TYRIMAS DĖL I. ROZOVOS NETURI TAPTI POLITINĖS KOVOS ĮRANKIU

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad parlamentinis tyrimas dėl Seimo narės Irinos Rozovos ryšių su Rusija turi atskleisti esamą situaciją, bet būtų blogai, jei jis taptų vidaus politinės kovos įrankiu.

„Gal ir būtų sveika, kad komitetas nepolitizuotų šito klausimo prieš kažkokius asmenis arba nenaudotų kaip įrankio politinėje kovoje, bet galbūt susistemintų ir parodytų tą realų mastą“, – žurnalistams Vilniuje penktadienį sakė premjeras.

Seime svarstoma iniciatyva surengti parlamentinį tyrimą, kuriame būtų įvertinta žvalgybos informacija apie Rusijos galimą kišimąsi į Lietuvos politiką.

Tokia iniciatyva kilo paaiškėjus, jog Valstybės saugumo departamentas yra pateikęs duomenis apie galbūt nederamą I. Rozovos bendravimą su Rusijos diplomatais dėl paramos.

S. Skvernelis sakė, kad konfidencialią VSD informaciją apie I. Rozovą buvo gavęs „pakankamai seniai“, ji buvo konfidenciali.

Anot premjero, dalis duomenų galėtų būti paviešinti plačiau.

„Tie, kas gauname konfidencialią informaciją, tikrai daugiau mažiau žinome, bet turbūt reikėtų, kad ir platesnė visuomenės dalis ir, svarbiausia, valstybės pareigūnai žinotų, su kuo turi reikalą“, – teigė S. Skvernelis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

zenonas išpriekulis

Reikia komisijos, kad ištirtų, kas buvo režisierius nusikaltėlio "pabėgime ir jo gaudyme", o gal pats Skvernelis?

Kaip nors...

Anksčiau Skvernelis savo pasisakymais dažniausiai juokindavo,dabar jau jo gaila darosi.Bet iki Seimo rinkimų,manau,kaip nors ištemps.Su Karbauskio pagalba.

,,Juk'',

apsirikai.Basčiukas nebesėdi Seime.Matyt,turėjai omeny Skardžiuką-kvailiuką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS