Premjerė apie gegužės 9-ąją: noriu, kad sveiko proto žmonės nesudarytų preteksto kurti propagandą | kl.lt

PREMJERĖ APIE GEGUŽĖS 9-ĄJĄ: NORIU, KAD SVEIKO PROTO ŽMONĖS NESUDARYTŲ PRETEKSTO KURTI PROPAGANDĄ

Premjerės Ingridos Šimonytės teigimu, tiek policija, tiek valdžios institucijos šiuo metu jau ruošiasi galimoms provokacijoms gegužės 9-ąją, kai Rusijoje įprasta paminėti pergalę Antrajame pasauliniame kare. Ministrė pirmininkė pažymi, kad kiekvienas protestas gali tapti pretekstu kurti Kremliaus propagandą.

„Darysime viską, kad nebūtų (provokacijų – ELTA), policija ruošiasi. Labai noriu, kad žmonės, kurie yra sveiko proto, racionalūs, tikrai niekaip nebandytų ieškoti kažkokių pretekstų arba nesudarytų progų, kurios galėtų būti panaudojamos Kremliaus propagandai, nes tikrai matome, kad ta propaganda veikia ir ieško prie ko prisikabinti. Tai mums nėra reikalinga“, – ketvirtadienį Žinių radijui teigė premjerė.

Be to, I. Šimonytė neabejoja, kad iki gegužės 9-osios Seimas priims projektus, kuriais siūloma uždrausti karinę agresiją propaguojančius ženklus ir simbolius.

„Manau, kad institucijos tikrai bus pasiruošusios, parlamentas sprendimus neabejoju, kad priims ir neabejoju, kad jie įsigalios“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad antradienį Seimas po svarstymo pritarė projektams, kuriuose numatoma uždrausti totalitarinių ar autoritarinių režimų simbolių, kuriuos šie režimai naudojo ar naudoja jų įvykdytai ar vykdomai karinei agresijai, vykdomiems ar įvykdytiems nusikaltimams žmoniškumui ir karo nusikaltimams propaguoti platinimą ar demonstravimą.

Susirinkimų įstatymas draudžia susirinkimo ar pavienio asmens akcijos metu demonstruoti totalitarinių ar autoritarinių režimų simbolius. Į įstatymą siūloma įrašyti, kad totalitarinių ar autoritarinių režimų simboliu, kurį šie režimai naudojo ar naudoja jų įvykdytai ar vykdomai karinei agresijai, vykdomiems ar įvykdytiems nusikaltimams žmoniškumui ir karo nusikaltimams propaguoti, visais atvejais laikoma dvispalvė (juodos ir oranžinės spalvų) Georgijaus (šv. Jurgio) juosta.

Gairės: Ingrida Šimonytė, gegužės 9, karas Ukrainoje, propaganda, Kremlius
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS