Premjerė atsakė R. Karbauskiui, ar priims šešėlinės Vyriausybės pagalbą | kl.lt

PREMJERĖ ATSAKĖ R. KARBAUSKIUI, AR PRIIMS ŠEŠĖLINĖS VYRIAUSYBĖS PAGALBĄ

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad Vyriausybė vertina konstruktyvias diskusijas su visomis politinėmis jėgomis, jei tai yra naudinga Lietuvai.

„Sudaryti ar ne šešėlinę vyriausybę ir kokią, sprendžia pačios partijos. Vyriausybė vertina konstruktyvių diskusijų galimybę su bet kuriuo politinio lauko dalyviu ir bet kokia forma, jeigu tai leidžia ieškoti geriausių sprendimų Lietuvai“, – premjerės komentarą perdavė jos atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė.

Taip Ministrų kabineto vadovė reagavo į ketvirtadienį paskelbtą opozicinės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) šešėlinę vyriausybę.

Jai vadovauti ėmėsi partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis. Buvęs šios partijos premjeras ir sąrašo rikimuose lyderis nepartinis Saulius Skvernelis teigia atsisakęs būti šešėlinėje „valstiečių“ vyriausybėje.

Vyriausybė vertina konstruktyvių diskusijų galimybę su bet kuriuo politinio lauko dalyviu ir bet kokia forma, jeigu tai leidžia ieškoti geriausių sprendimų Lietuvai.

Šešėlinio finansų ministro pareigos skirtos Valiui Ąžuolui, vidaus reikalų – Guodai Burokienei, krašto apsaugos – Dainiui Gaižauskui, aplinkos – Ligitai Girskienei, švietimo, mokslo ir sporto – Eugenijui Jovaišai, ekonomikos – Deividui Labanavičiui, energetikos – Arvydui Nekrošiui, kultūros – Aušrinei Norkienei, teisingumo – Agnei Širinskienei, socialinės apsaugos ir darbo – Tomui Tomilinui, susisiekimo – Arvydui Vaitkui.

Aurelijus Veryga „išsaugojo“ sveikatos apsaugos ministro pareigas, Kęstutis Mažeika tapo šešėliniu žemės ūkio ministru, o Giedrius Surplys paskirtas vadovauti šešėlinei Užsienio reikalų ministerijai.

Visi šešėliniai ministrai, išskyrus Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narį A. Vaitkų, yra parlamentarai. Du iš jų – E. Jovaiša ir A. Vaitkus – nepriklauso LVŽS.

Pasak R. Karbauskio, idealiu atveju I. Šimonytės vadovaujama Vyriausybė galėtų tam tikrais atvejais kreiptis į „valstiečių“ ministrus dėl ekspertinio vertinimo.

„Labai norisi, kad vieni kitus labiau girdėtume“, – tvirtino jis.

Vis dėlto, per pirmąjį posėdį nutarta siūlyti savo partijos frakcijai Seime inicijuoti interpeliaciją aplinkos ministrui liberalui Simonui Gentvilui, taip pat priimtas memorandumas dėl COVID-19 valdymo, raginant I. Šimonytės Vyriausybę užtikrinti smulkaus verslo lygiateisiškumą ir jo atstovus lygiaverčiais pagrindais įtraukti į patariamąją ekspertų tarybą.

Taip pat nutarta Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui apskųsti švietimo, mokslo ir sporto ministrės Jurgitos Šiugždinienės įsakymą dėl norminių studijų kainų padidinimo.

LŽVS Seime turi didžiausią opozicinę frakciją, joje 32 parlamentarai.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Jo

Įdomu, komio velnio Seime vėl malasi Karbauskis- jis jau ne Seimo narys..?

Monika

Ne šešėlinis patarymas I. Šimonytėi būtinai įvaizdžio aprangos labai trūksta, kartais lyg iš patalu išlindus , geda žiurėti. ,

TIKRAI

Gražus,diplomatiškas ir geru politiniu tonu pateiktas Premjerės atsakymas.O kas gali paneigti,kad toks dviejų"kabinetų"darbas gali būti produktyvesnis ir efektyvesnis nei dešimčių samdomų ekspertų ir visokių patarėjų,kurie už"darbą"paima pinigus,bet už rezultatus ir pasekmes žmonėms,visiškai neatsako.Taigi sutariant ir kartu dirbant deklaruojamam tikslui,užtektų ir darbo,ir erdvės,ir garbės.O svarbiausia,kad taip ir žmonės būtų konsoliduojami,sumažėtų priešprieša tarp partijų gerbėjų ir oponentųmažiau būtų destrukcijos ir politikavimo bei kritikos tik dėl kritikos.O šešėlinis kabinetas tikrai neatrodo "skystai".Taigi į darbą ir už Lietuvą sesės ir broliai!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS