Premjerė feisbuke paskelbė netikslius duomenis apie sergamumą COVID-19, vėliau įrašą ištrynė | kl.lt

PREMJERĖ FEISBUKE PASKELBĖ NETIKSLIUS DUOMENIS APIE SERGAMUMĄ COVID-19, VĖLIAU ĮRAŠĄ IŠTRYNĖ

  • 21

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė feisbuke ketvirtadienį paskelbė netikslius duomenis apie sergamumą koronavirusu ligoninėse, vėliau pripažino klaidą ir įrašą ištrynė.

Socialinio tinklo paskyroje premjerė buvo paskelbusi diagramą apie ligoninėse gydytų pacientų skaičiaus spartų augimą.

Vėliau premjerė pranešė, kad įraše buvo netikslūs duomenys, o juos skelbdama ji paskubėjo, todėl nenorėdama klaidinti žmonių įrašą ištrynė.

„Ankstesnį savo postą uždarau – panašu, kad nesutikrinau istorinių duomenų, nors turėjau tai padaryti. Turbūt, jeigu tuo metu būčiau dirbusi Vyriausybėje, skaičius mokėčiau atmintinai. Bet nedirbau ir nemoku, tad paskubėjau. Klaidinti neturiu teisės, todėl įrašą ištrinu“, – parašė I. Šimonytė.

 

Feisbuko nuotr.

Ji teigė, kad norėjo atkreipti dėmesį į tai, jog sergamumas koronavirusu gali greitai didėti.

Klaidinti neturiu teisės, todėl postą ištrinu.

„Kai Vyriausybė pradėjo darbą, kasdien teko sukti galvą, ar pavyks atitolinti lovų užimtumo rodiklį toliau nuo šimto procentų dar daugiau lovų skiriant COVIDui. Ir tai nėra malonios mintys“, – teigė premjerė.

„Nors minties esmė keičiasi ne taip labai. Šalys, atrodo, puikiai susitvarkiusios su pandemijos pliūpsniu, susidūrė su sparčiu atvejų kopimu aukštyn. Ir aukštyn kopti virusui, deja, lengva. Kaip ir jo pasekmėms – sveikatos sistemos apkrovai ir mirtims. O va žemyn jau daug sunkiau“, – rašė I. Šimonytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Anglija

Na patenkinti ką išsirinkot per galvas lipo kad prie lovio gižtų išrinkot VALIO,smulkų verslą žlūgdo vaiko pinigus nuimti viską kelti, vakūs testuoti VISŪS SKIEPYTI teisingai JUG MES GRIŽOM JIE NORI PARODYTI ..o jūs RINKĖJAI PATENKINTI!!!

Kostas

Nu foto supperine

R

Reike tos beprotės neklausit eit i gatves lauk vyt iškrypelius
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS