Premjerė I. Šimonytė išvyksta vizito į Daniją | kl.lt

PREMJERĖ I. ŠIMONYTĖ IŠVYKSTA VIZITO Į DANIJĄ

  • 3

Premjerė Ingrida Šimonytė ketvirtadienį išvyksta į Daniją, kur susitiks su verslo atstovais, lankysis demokratijos forume.

Lietuvos Vyriausybės vadovė planuoja susitikti su Danijos ministre pirmininke Mette Frederiksen, Europos Parlamento pirmininke Roberta Metsola, Demokratijų aljanso fondo pirmininku Andersu Foghu Rasmussenu.

Vizito metu taip pat numatomas susitikimas su Lietuvoje investuojančių Danijos kompanijų vadovais, šalies lietuvių bendruomene ir Lietuvos garbės konsulais, pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.

Per susitikimus planuojama aptarti dvišalius Lietuvos ir Danijos santykius bei jų plėtros galimybes, investicijų ir prekybos skatinimo potencialą, bendradarbiavimą regioninio saugumo srityje ir NATO rytinio flango stiprinimą, paramą Ukrainai, sankcijų karo ir jo nusikaltimų kaltininkei Rusijai, taip pat jos sąjungininkei Baltarusijai tęstinumą bei stiprinimą.

I. Šimonytė taip pat dalyvaus Kopenhagos demokratijos viršūnių susitikime bei skaitys pranešimą apie pasipriešinimą autoritarizmui.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Byyyy Rka DEJĘS

Byyyy Rka DEJĘS AŠ ant JOS !!!! NAXUI. JA ... GALI NAXUI NEGRYŽTI Y LIETUVA

Eilinis pasiskraidymas

Ka ji ten paliko...?Nezinau.

Anonimas

Pakurinti varo DDD

SUSIJUSIOS NAUJIENOS