Premjerė: ministrės atsakomybės reikalaučiau, jei A. Belickaitės kandidatūra būtų derinta | kl.lt

PREMJERĖ: MINISTRĖS ATSAKOMYBĖS REIKALAUČIAU, JEI A. BELICKAITĖS KANDIDATŪRA BŪTŲ DERINTA

Ekonomikos ir inovacijų ministrės Aušrinės Armonaitės atsakomybės dėl viceministro Vinco Jurgučio sutuoktinės Agnės Belickaitės įsidarbinimo „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės korporatyvinių reikalų direktore būtų pareikalauta, jei paaiškėtų, kad jos kandidatūra buvo derinta iš anksto.

„Aš sakyčiau, jeigu aš sužinočiau bent menkiausią žinią, mažiausią informaciją, kad buvo kalbėta apie šitą poziciją, tarkime, su susisiekimo ministru, su „Lietuvos geležinkeliais“, tiesiogiai, netiesiogiai, per viceministrus. Kartais būna kad tokią informaciją gali sužinoti ir be niekieno prisipažinimo“, – TV3 laidoje „Dėmesio centre“ ketvirtadienį sakė premjerė Ingrida Šimonytė.

Ji atsakė į žurnalisto Edmundo Jakilaičio klausimą, „kas turėtų atsitikti, kad pasakytumėte (Aušrinei Armonaite – BNS), ačiū, metas išeiti?“.

Vyriausybės vadovė pakartojo anksčiau pasakytus žodžius, kad A. Belickaitės dalyvavimas LTG konkurse buvo didelė klaida.

„Bet čia jau žinot, atsiprašau, bet Aušrinės Armonaitės atsakomybės matyčiau labai mažai“, – sakė premjerė I. Šimonytė.

A. Belickaitė LTG grupės korporatyvinių reikalų direktore paskirta praėjusią savaitę, ji taip pat yra ekonomikos ir inovacijų ministrės, Laisvės partijos pirmininkės A.  Armonaitės artima draugė, bendraklasė ir universiteto bendramokslė.

„Lietuvos geležinkeliai“ yra pavaldūs Susisiekimo ministerijai, jos vadovą Marių Skuodį į postą delegavo Laisvės partija.

LTG grupės direktorius Egidijus Lazauskas sako pasirinkęs A. Belickaitę į korporatyvinių reikalų direktorės pareigas dėl jos profesionalumo iš kelių atrinktų stipriausių kandidatų, bet žadėjo kreiptis į išorės auditorius, kad šie dar įvertintų atrankos procedūrą.

A. Belickaitė ir jos sutuoktinis pranešė besitraukiantys iš pareigų.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Kas gi galetu paneigti

O gakimau ir buvo derinta slaptai....

Anonimas

kai visa laika MELUOJA !

Jeigu sužinočiau

Yra tokia taisyklė, kad "įstatymų nežinojimas nuo atsakomybės neatleidžia". Visada galima sakyti, kad nežinojau. Ir bartoševičius nesužinojo, info nenutekėjo ir pan.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS