Premjerė susitikime su V. Zelenskiu: Lietuvos parama Ukrainai išliks nepajudinama | kl.lt

PREMJERĖ SUSITIKIME SU V. ZELENSKIU: LIETUVOS PARAMA UKRAINAI IŠLIKS NEPAJUDINAMA

  • 0

Trečiadienį premjerė susitiko su Lietuvoje viešinčiu Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu bei aptarė situaciją kare, paramos Ukrainai poreikius, šalies narystės ES ir NATO tikslų įgyvendinimą, nurodoma Vyriausybės pranešime.

„Ukraina turi ir gali laimėti – ir ji laimės. Lietuva darys viską, kas mūsų galioje, kad jūsų šalis kuo greičiau apgintų savo laisvę ir suverenitetą bei susigrąžintų kiekvieną kvadratinį metrą agresoriaus neteisėtai okupuotos ar aneksuotos Ukrainos teritorijos. Tik Ukrainos pergalė gali užtikrinti teisingą ir tvarią taiką mūsų bendruose namuose, Europoje“, – susitikime sakė premjerė I. Šimonytė.

Vyriausybės vadovė pridūrė, kad Lietuva ir toliau sieks maksimaliai atsiliepti būtiniausius Ukrainos karinius, humanitarinius, ekonominius, civilinės infrastruktūros atstatymo ir kitus poreikius ir ragins tai daryti ir sąjungininkus.

Premjerės teigimu, be Ukrainos narystės ES nėra baigtas taikios ir klestinčios Europos projektas, o taip pat negalima kalbėti apie Europos ir transatlantinį saugumą be Ukrainos narystės NATO.

„Esame pasiruošę su Ukraina dalytis Lietuvos patirtimi derybose dėl narystės ES, toliau padėti stiprinant administracinius pajėgumus ir įgyvendinant reformas, kartu identifikuoti galimus iššūkius ir padėti juos spręsti, nes jūsų sėkmė bus ir mūsų, o taip pat ir bendro Europos projekto sėkme“, – sakė premjerė.

Susitikime taip pat akcentuota būtinybė ir toliau didinti spaudimą sankcijomis Rusijai ir jos bendrininkams, esamų sankcijų efektyvaus įgyvendinimo stiprinimas, įšaldyto ir imobilizuoto Rusijos turto panaudojimo Ukrainos atstatymui klausimas.

Lietuva ir toliau sieks, kad visi atsakingi už agresijos nusikaltimą prieš Ukrainą ir kitus karo nusikaltimus bei nusikaltimus žmogiškumui, įvykdytus ir tebevykdomus prieš Ukrainą būtų patraukti atsakomybėn, pridūrė I. Šimonytė.

Susitikime taip pat dalyvavo Ukrainos ir Lietuvos užsienio reikalų ministrai Dmytro Kuleba ir Gabrielius Landsbergis.

 

GALERIJA

  • Volodymyras Zelenskis ir Ingrida Šimonytė
Gairės: karas Ukrainoje, Ukraina, Volodymyras Zelenskis, Ingrida Šimonytė, NATO
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS