Prezidentas apie masinio vakcinavimo iššūkius: kas kelia nerimą visiems merams? | kl.lt

PREZIDENTAS APIE MASINIO VAKCINAVIMO IŠŠŪKIUS: KAS KELIA NERIMĄ VISIEMS MERAMS?

  • 2

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad visiems merams nerimą kelia aiškios bendros skiepijamų asmenų registravimo sistemos nebuvimas.

„Masinio vakcinavimo iššūkiai šią savaitę buvo pagrindinė mano pokalbių su didžiausių Lietuvos miestų merais tema. Pozityviai nuteikia jų tvirtas pasiryžimas artimiausiu metu didinti vakcinavimo apimtis net tris penkis kartus bei visais būdais ieškoti galimybių užtikrinti fizinių vakcinavimo vietų ir žmogiškųjų išteklių valdymą“, – skelbiama šalies vadovo feisbuko paskyroje.

Pasak jo, visiems merams nerimą kelia aiškios bendros skiepijamų asmenų registravimo sistemos nebuvimas.

„Kyla ir operatyvinių klausimų, kaip registruoti žmones, kaip skaitmeniniu būdu užtikrinti, kad skiepijami asmenys būtų iš atitinkamo prioriteto grupių, kaip kontroliuoti skaidrų ir tinkamą vakcinų panaudojimą. Piliečiai suinteresuoti kuo greičiau gauti informaciją apie galimybes skiepytis ir vakcinos patikimumą bei saugumą. Sveikintina, kad kai kurie miestai šias problemas ima spręsti lokaliai. Vis dėlto sistemingam pasirengimui masiškai vakcinuoti piliečius būtinas centralizuotas požiūris“, – įsitikinęs G. Nausėda.

Prezidento teigimu, turime stiprias ir aktyvias bendruomenes, kūrybingus ir talentingus žmones, kurie turi būti įvertinti ir įgalinti veikti.

„Užsienio šalių patirtis liudija, kad bendruomenės gali tapti svarbiais partneriais, edukuojant gyventojus COVID-19 vakcinacijos klausimais, informuojant apie pasiskiepijimo galimybes, skiepijimo naudą, atsakant į aktualiausius gyventojų klausimus. Bendruomenės yra neišnaudota galimybė įgyvendinant masinį vakcinavimą“, – teigė prezidentas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

S

Skiepa turi pirmas gauti nausėda ir jo banda

statytini

nedaryk globalprievartos zmonem nes mes ne triusiai bei avys o drakonu tapes varyk is salies nes esi pats avinas ir mums moraliskai svetymas;;

SUSIJUSIOS NAUJIENOS