Prezidentas: D. Kreiviui vengti interesų konfliktų padės specialistas | kl.lt

PREZIDENTAS: D. KREIVIUI VENGTI INTERESŲ KONFLIKTŲ PADĖS SPECIALISTAS

Kandidatas į energetikos ministro postą Dainius Kreivys, siekdamas išvengti interesų konflikto dėl jo valdomų verslų, naudosis atitikties specialisto konsultacijomis.

Tai pranešė prezidentas Gitanas Nausėda, penktadienį patvirtinęs D. Kreivio kandidatūrą į ministrus.

„Mes vertiname – kiek potencialiai ponas Kreivys turės išsibraukti iš svarstymo, nes jam trukdys asmeninių ir viešųjų interesų derinimo konfliktas“, – interviu portalui delfi.lt sakė G. Nausėda.

„Ponas Kreivys po susitikimo man netgi parašė laišką, kuriame (...) kartu pasiūlė kelius, kaip jis galėtų vengti konflikto, pasinaudodamas atitikties specialisto konsultacijomis, kuris savotiškai jį mėgintų apsaugoti, kitą kartą net ne nuo atviro konflikto, o nuo menamo konflikto, arba konflikto, kuris gali sukelti abejonių“, – sakė šalies vadovas.

Prezidentas teigė besilaikantis principo, kad kažkada suklydusiam žmogui turi būti suteiktas antras šansas – tą patį principą jis teigė taikęs ir kandidatei į finansų ministrus Gintarei Skaistei.

Tačiau G. Nausėda pabrėžė, kad D. Kreivio atvejis yra kitoks, nes konservatorius vis dar tebėra versle.

Šalies vadovas teigė, kad asmeninių ir viešų interesų derinimas D. Kreiviui bus problema, nes jam reikės save eliminuoti iš tam tikrų sprendimų priėmimo, tačiau jam padarė įspūdį tai, jog pats kandidatas savo iniciatyva siūlė sprendimus.

„Matau, kad žmogus (D. Kreivys – BNS) labai nuoširdžiai suinteresuotas, kad tokios problemos daugiau nepasikartotų, ir pats neraginamas siūlo problemos sprendimo būdus – aš tai įvertinau teigiamai“, – sakė G. Nausėda.

Anksčiau penktadienį G. Nausėda sakė, kad D. Kreivio kandidatūra jam sukėlė abejonių ne dėl kompetencijų, o dėl to, kaip jam pavyks derinti viešus ir privačius interesus.

D. Kreivys prieš porą savaičių BNS tikino jau daug metų nedalyvaujantis jo įkurto verslo valdyme.

„Dvylika metų esu politikoje ir turbūt negirdėjote, kad dalyvauju ar dalyvaudavau per tą laikotarpį kokiam nors valdyme. Puikiai suprantu, kokios politiko pareigos, kokios atsakomybės ir kokie esminiai aktai reglamentuojantys politiko santykius su verslu“, –BNS lapkritį sakė D. Kreivys.

Registrų centro duomenimis, D. Kreivys valdo 40 proc. bendrovės „Catus“ akcijų. 2018 metų veiklos ataskaitoje įmonė nurodo, kad jai priklauso antrinės įmonės „Makveža“ (65 proc.), valdanti statybos prekių parduotuvių tinklą „Moki-veži“, „Statybų gausa“ (70 proc.) ir Specializuota komplektavimo valdyba (71 proc.).

Anksčiau vadovavęs ūkio ministerijai, D. Kreivys 2011-aisiais buvo priverstas pasitraukti, Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK) pripažinus, jog jis pažeidė įstatymus pasirašydamas įsakymą dėl Europos Sąjungos lėšų skyrimo mokyklų renovavimui, kai konkursų laimėtoja buvo pripažinta jo motinos valdoma statybų bendrovė.

D. Kreivys tikino nežinojęs, kad viena konkurso laimėtojų yra jo mamos įmonė, be to, jis neturėjęs galimybės sprendimui daryti įtaką.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

absurdas

Didesnio ABSURDO nera buve ir buti negali kada specialiai skiriamas priziuretojas kad Ministras nevogtu ABSURDO VIRSUNE

ne naujiena,

guminis prezidentas tapo moliniu, kas kaip nori, tas taip lipdo..., cirkas ant Lietuvos...

nėra b u v ę Lietuvos istorijoje,

kad ministru skiriamas ž i n o m a s VAGIS ir iš k a r t o paskiriamas p o l i c i n i n k a s jo veiksų priežiūrai, kad ministras n e v o g ų-- tai nauji KONSERVATORIŲ "profesionalūs" ministrai, tik GAILA , kad to n e s u v o k i a PREZIDENTŪRA dalyvaudama tokiame n u s i k a l t i m e.----REIKĖTŲ , kad SEIMAS šio nusikalstamo sandėrio NEPATVIRTINTŲ.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS