Prezidentas: ES vizų ribojimas rusams būtų veiksminga ir teisinga priemonė | kl.lt

PREZIDENTAS: ES VIZŲ RIBOJIMAS RUSAMS BŪTŲ VEIKSMINGA IR TEISINGA PRIEMONĖ

Europos Sąjungos (ES) vizų ribojimas Rusijos piliečiams būtų veiksminga ir teisinga priemonė, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

„Europa jau priėmė nemažai svarbių sprendimų, siekdama pažaboti Rusijos agresiją Ukrainoje, tačiau jie nėra pakankami ir privalome judėti toliau. Karas turi tapti nepakeliama našta agresoriui. Turistinių vizų į ES ribojimas Rusijos piliečiams būtų veiksminga ir teisinga priemonė dabartiniame kontekste“, – sako šalies vadovas.

Prezidentas pirmadienį sankcijų Rusijai ir paramos Ukrainai klausimus aptarė su Lietuvoje viešinčiu Liuksemburgo ministru pirmininku Xavieru Betteliu (Ksavjeru Beteliu), pranešė Prezidentūra.

Pasak pranešimo, susitikime prezidentas pabrėžė, kad svarbu išlaikyti vienybę ES lygmeniu sankcijų Rusijai ir paramos Ukrainai klausimais. Pasak Lietuvos vadovo, privalu sustabdyti Rusiją ir siekti režimo atsakomybės už karo nusikaltimus, nes tai yra ne tik Ukrainos, bet ir visos Europos saugumo klausimas.

Šalies vadovas taip pat dėkojo Liuksemburgo premjerui už bendradarbiavimą saugumo srityje – dalyvavimą NATO priešakinių pajėgų kovinėje grupėje ir finansinę paramą NATO oro policijos misijai Lietuvoje. Prezidentas akcentavo, kad siekiant saugumo visoje Europoje būtina efektyviai įgyvendinti Madrido viršūnių susitikime priimtus sprendimus ir toliau stiprinti NATO rytinį flangą.

Šalies vadovas su Liuksemburgo ministru pirmininku aptarė dvišalį bendradarbiavimą. Prezidentas teigė įžvelgiantis bendradarbiavimo potencialo tarp aukštą pridėtinę vertę ir inovacijas kuriančių įmonių finansinių technologijų, energetikos, gyvybės mokslų srityse.

Ragino mažinti priklausomybę

Su X. Betteliu susitikęs užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis taip pat aptarė NATO atsaką į Rusijos agresiją prieš Ukrainą, regiono saugumą, kalbėjosi apie ES energetikos politiką, dvišalį bendradarbiavimą.

Pasak ministro, Lietuva gerai supranta „demokratinėmis vertybėmis pagrįstos tarptautinės pasaulio tvarkos vertę“ bei tai, jog tik veikdamos drauge Europos valstybės gali daryti įtaką globaliems procesams.

„Rusijos agresija prieš Ukrainą kelia tiesioginę grėsmę ne tik su Rusija besiribojančioms valstybėms, bet ir visai Europai. Todėl visų mūsų tikslas yra padėti Ukrainai. Tuo pačiu turime mažinti ES šalių priklausomybę nuo Rusijos energetikos srityje, kad galėtume atsispirti Rusijos šantažui“, – Užsienio reikalų ministerijos pranešime teigė ministras.

ES šalių užsienio reikalų ministrai rugpjūčio pabaigoje panaikino supaprastintą vizų režimą rusams, bet ši priemonė nereiškia oficialaus turizmo vizų draudimo, kurį ragino paskelbti kai kurios ES priklausančios Rusijos kaimynės.

Lietuva, Latvija, Estija, Lenkija ir Suomija anksčiau neatmetė, kad Bendrijai nepasiekus griežtesnio sutarimo, jos galėtų taikyti regioninius draudimus atvykti Rusijos piliečiams.

GALERIJA

  • Prezidentas: ES vizų ribojimas rusams būtų veiksminga ir teisinga priemonė
  • Prezidentas: ES vizų ribojimas rusams būtų veiksminga ir teisinga priemonė
  • Prezidentas: ES vizų ribojimas rusams būtų veiksminga ir teisinga priemonė
  • Prezidentas: ES vizų ribojimas rusams būtų veiksminga ir teisinga priemonė
R. Dačkaus / Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

APIE KOKIAS VIZAS PLEPI KALBEK APIE MOKESČIUS ELEKTRA MAISTO KOSMINES KAINAS O JIS GAL APSIRŪKES VIZOS JAM SVARBIAUSEI

JONAS

Tiedsiog šlikštu skaityti to dvasios ubago pasisakymus

onute to Nuomonė

Tu irgi greit atsidursi scwabineme rojuje eik debiliuk pamokas ruošti ubageli
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS