Prezidentas įteikė skiriamuosius raštus ambasadoriui Airijoje | kl.lt

PREZIDENTAS ĮTEIKĖ SKIRIAMUOSIUS RAŠTUS AMBASADORIUI AIRIJOJE

  • 0

Prezidentas Gitanas Nausėda nuotoliniu būdu įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadoriui Airijos Respublikoje Marijui Gudynui.

Šalies vadovas su naujai paskirtu ambasadoriumi kalbėjo apie užsienio politikos prioritetus: apie dvišalės partnerystės stipinimą, bendradarbiavimą tarptautinės politikos klausimais, „Brexit" sukeltus iššūkius bei Airijos įsitraukimą ir aktyvesnį veikimą Rytų partnerystės šalyse, kartu įgyvendinant ES vystomojo bendradarbiavimo projektus.

Kaip pranešė Prezidento komunikacijos grupė, pokalbyje taip pat aptartas Lietuvos ir Airijos ekonominių saitų stiprinimas.

Prezidentas paragino ambasadorių skirti dėmesį įvažiuojamajam turizmui, eksporto plėtrai, Airijos kompanijų investicijų Lietuvoje išlaikymui ir skatinimui bei bendradarbiavimui mokslo ir technologijų srityse.

Lietuvos vadovas pabrėžė, jog svarbu vykdyti aktyvią veiklą diasporos politikos srityje siekiant, kad stiprėtų lietuvybės išlaikymo, bendruomeninio organizavimosi ir savitarpio pagalbos iniciatyvos, skatinant diasporos ryšių su Lietuva išlaikymą bei aktyvų Airijos lietuvių dalyvavimą kuriant modernią Lietuvą, įskaitant ir grįžimą į Tėvynę.

GALERIJA

  • Prezidentas įteikė skiriamuosius raštus ambasadoriui Airijoje
R. Dačkaus / Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS