G. Nausėda: Japonija gali tapti kertine Lietuvos partnere Azijoje | kl.lt

G. NAUSĖDA: JAPONIJA GALI TAPTI KERTINE LIETUVOS PARTNERE AZIJOJE

Japonija galėtų tapti kertine Lietuvos partnere Azijoje, penktadienį įteikęs skiriamuosius raštus naujajam Lietuvos ambasadoriui Japonijoje Aurelijui Zykui sakė prezidentas Gitanas Nausėda.

Kaip pranešė Prezidentūra, šalies vadovas susitikime su naujai paskirtu ambasadoriumi aptarė Lietuvos ir Japonijos strateginės partnerystės iniciatyvą, planus plėtoti politinį, ekonominį ir kultūrinį bendradarbiavimą.

„Japonija yra šalis, su kuria dalijamės bendromis vertybėmis ir kuri galėtų tapti kertine Lietuvos partnere Azijoje“, – sakoma Prezidentūros išplatintame pranešime.

Lietuva stiprina ryšius su partneriais Azijoje, tvyrant įtampai santykiuose su Kinija dėl Vilniuje pernai rudenį atidarytos Taivaniečių atstovybės.

Prezidentas su ambasadoriumi taip pat aptarė Lietuvos eksporto skatinimą, Japonijos investicijų pritraukimą, bendradarbiavimą gyvybės mokslų ir finansinių technologijų srityse, poreikį atgaivinti įvažiuojamąjį turizmą į Lietuvą.

Pokalbyje dėmesio skirta ir Lietuvos įvaizdžio stiprinimui. Prezidento teigimu, būtina dirbti ne tik su tiesioginiais lietuviškos produkcijos, investicijų pritraukimo ir turizmo krypčių įvaizdžių segmentais, bet ir stiprinti kultūrinį šalies įvaizdį.

Lietuvos vadovas su ambasadoriumi taip pat aptarė artėjantį Lietuvos ir Japonijos diplomatinių santykių šimtmečio minėjimą.

A. Zykas Vytauto Didžiojo universitete yra baigęs politikos, komunikacijos mokslus, menus, kurį laiką vadovavo VDU Azijos centrui, vadovavo įmonei „Azija LT“.

Jis ketverius metus gyveno Japonijoje, yra išleidęs knygą „Japonijos spalvos ir skoniai“, sudaręs lietuvių ir japonų kalbų žodyną.

Ambasadoriaus Japonijoje Lietuva neturi nuo praėjusių metų rugsėjo pabaigos, kai iš pareigų pasibaigus kadencijai buvo atšauktas Gediminas Varvuolis.

GALERIJA

  • G. Nausėda: Japonija gali tapti kertine Lietuvos partnere Azijoje
Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

...

Dabar kelsim Japonijos ekonomika kaip Taivanio? Savo kada pradesim kelt,fal jau gana tik skolintis,laikas ir atiduot? Zmones ziyrekit savo,tauta skursta

>>>Jo \\\\\\.../////

>Šmaikštus ir protingas komentaras.Ačiū.

jo

ir maziausia blusa gali pasivadint didziausio katino partnriu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS