Prezidentas įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadoriui Singapūre | kl.lt

PREZIDENTAS ĮTEIKĖ SKIRIAMUOSIUS RAŠTUS LIETUVOS AMBASADORIUI SINGAPŪRE

  • 1

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos nepaprastajam ir įgaliotajam ambasadoriui Singapūre Dariui Gaidžiui.

Šalies vadovas susitikime su naujai paskirtu ambasadoriumi aptarė Lietuvos ir Singapūro ekonominio, politinio ir kultūrinio bendradarbiavimo stiprinimo perspektyvas.

Pasak prezidento, ekonominis bendradarbiavimas su Singapūru turi potencialo, ši šalis yra itin patraukli kryptis naujų galimybių Lietuvos verslams paieškai. Europos Sąjungos (ES) ir Singapūro sudaryta laisvosios prekybos sutartis sukuria sąlygas plėsti bendradarbiavimą tiek aukštą pridėtinę vertę kuriančiam gyvybės mokslų, fotonikos, informacinių ir finansų technologijų verslui, tiek tradicinėms verslo šakoms: chemijos, inžinerijos, maisto pramonei.

Prezidentas taip pat pažymėjo, kad yra erdvės bendradarbiavimui tarp Klaipėdos ir Singapūro uostų plėsti.

Prezidentas su ambasadoriumi aptarė Lietuvos ir Singapūro dvišalio institucinio bendradarbiavimo skatinimą tarp šalių institucijų, taip pat - mokslinį ir akademinį bendradarbiavimą.

D. Gaidys turi ilgametę diplomatinę patirtį Užsienio reikalų ministerijoje. Ambasadorius anksčiau ėjo Lietuvos Respublikos generalinio konsulo Los Andžele (JAV), Lietuvos Respublikos ambasados Bulgarijoje ir Kosovui laikinojo reikalų patikėtinio, Lietuvos Respublikos generalinio konsulato Niujorke (JAV) konsulo pareigas, primena Prezidento komunikacijos grupė.

GALERIJA

  • Prezidentas įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadoriui Singapūre
Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tik

tuscias biurokratizmo rasliavu vezioimas ogi viskas tai kainuoja ===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS