Prezidentas įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadoriui Ukrainoje | kl.lt

PREZIDENTAS ĮTEIKĖ SKIRIAMUOSIUS RAŠTUS LIETUVOS AMBASADORIUI UKRAINOJE

  • 0

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį nuotoliniu būdu įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadoriui Ukrainoje Valdemarui Sarapinui.

Prezidentūros teigimu, su ambasadoriumi šalies vadovas aptarė Lietuvos ir Ukrainos dvišalius santykius, politinę ir praktinę paramą Ukrainai.

Be kita ko, jiedu kalbėjosi apie europinės integracijos skatinimo, pagalbos įgyvendinant Europos Sąjungos ir Ukrainos asociacijos sutartį, Rytų partnerystės, energetinio bendradarbiavimo klausimus.

„Ypač svarbus Ukrainos solidarumas ir parama dėl elektros energijos nepirkimo iš Astravo AE“, – teigiama pranešime.

Jame taip pat teigiama, kad prezidentas su ambasadoriumi aptarė paramą Ukrainai Rusijos agresijos kontekste, Ukrainos ir NATO partnerystę.

Pasak šalies vadovo, svarbi nuosekli pozicija dėl sankcijų Rusijai išlaikymo iki visiško Minsko susitarimų įgyvendinimo ir Ukrainos teritorinio vientisumo atkūrimo.

Taip pat aptartas ryšių su Ukrainos lietuvių bendruomene stiprinimas, bendri Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės istorinės atminties projektai.

Pagal prezidento dekretą, V. Sarapinas Kijeve turėjo pradėti dirbti nuo gegužės 12 dienos. Jis pakeitė Marių Janukonį, darbą Ukrainoje baigusį kovo pabaigoje.

Prezidentas V. Sarapiną nuo gegužės 11-osios atšaukė iš ambasadoriaus Suomijoje pareigų.

V. Sarapinas yra dirbęs prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėju, buvo Lietuvos generaliniu konsulu Niujorke, anksčiau yra buvęs Krašto apsaugos ministerijos sekretoriumi, dirbęs Lietuvos gynybos atašė Jungtinėse Valstijose ir Kanadoje, ėjęs krašto apsaugos viceministro, Vyriausybės kanclerio pareigas.

Lietuvoje ambasadorius Vyriausybės teikimu tvirtina prezidentas, pritarus Seimo Užsienio reikalų komitetui.

GALERIJA

  • Prezidentas įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadoriui Ukrainoje
R. Dačkaus / Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS