Prezidentas: L. Linkevičiui ir R. Karobliui reikalingas „atšalimo laikotarpis“ | kl.lt

PREZIDENTAS: L. LINKEVIČIUI IR R. KAROBLIUI REIKALINGAS „ATŠALIMO LAIKOTARPIS“

Prezidentas Gitanas Nausėda sako šiuo metu nematantis galimybės buvusius užsienio reikalų ir krašto apsaugos ministrus Liną Linkevičių ir Raimundą Karoblį skirti ambasadoriais Vašingtone ir Briuselyje, nes jiems reikalingas „politinio atšalimo“ laikotarpis.

Šalies vadovo teigimu, pauzė po politinių pareigų ėjimo yra reikalinga, siekiant diplomatinės tarnybos depolitizavimo.

„Šis klausimas dabar jau apaugo kažkokiais gandais, todėl noriu šioje vietoje labai aiškiai pasakyti, kad šiuo metu aš nematau galimybės šiems neseniai buvusiems ministrams užimti ambasadorių minėtose valstybėse pareigas dėl labai paprastos priežasties – dėl reikalingo politinio atšalimo“, – žurnalistams penktadienį sakė G. Nausėda.

„Jeigu mes tikrai ne žodžiais, o darbais ir savo veiksmais norime siekti diplomatinės tarnybos depolitizavimo, tai mes tokį politinio atšalimo laikotarpį turėtume taikyti“, – pridūrė jis.

Šalies vadovas teigė neturintis priekaištų buvusių ministrų darbui.

Priekaištų jų darbui, kaip buvusiems ministrams, aš neturiu jokių.

„Priekaištų jų darbui, kaip buvusiems ministrams, aš neturiu jokių. Maža to, jeigu jūs prisimintumėte, aš labai aktyviai dalyvavau, kad ponas R. Karoblis būtų skirtas krašto apsaugos ministru tuo metu, kai Sauliaus Skvernelio Vyriausybė atidavė savo įgaliojimus ir viena iš partijų pretendavo užimti krašto apsaugos ministro poziciją. Mano pasipriešinimas lėmė tai, kad ponas Karoblis liko ministru iki kadencijos pabaigos“, – kalbėjo prezidentas.

L. Linkevičius ir R. Karoblis artimiausiu metu eis ambasadorių ypatingiems pavedimams pareigas Užsienio reikalų ministerijos Europos Sąjungos departamente.

L. Linkevičius į diplomatinę tarnybą grįžo sausio 11 dieną, R. Karoblis darbą turėtų pradėti kitą pirmadienį, sausio 25 dieną, BNS informavo užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Vytautė Šmaižytė.

Ministrų pareigas ilgamečiai diplomatai ėjo iki gruodžio 11 dienos, kada prisiekė naujoji Ingridos Šimonytės Vyriausybė.

Užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio atstovė spaudai ir L. Linkevičius BNS sakė, kad prezidento pozicijos nekomentuos.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Da

nieko nematau juk prezidentas yra naujas atviko, toliau kas 4 metai rinkimu vajus kur pas mus 23partijos dviems lietuviams, ir kam tiek daug reikia be naudos, o toliau, žiūrim kas viksta po maršo bugno mušimo rikuotei, surinkti jaunoliai tėvynę gyna, kas toliau o tas fokusas ya toks jeigu kas keturi metai keičiasi ponas tada kariniam paradui yra geriau,ir sultingiau nereikia politizoti, tie ponai apauga oi daug negatyviu dalyku, dirba paviršutiniškai skubios tvarkos įsakytos iš aukščiau ir dėl to krenta lapai rudens laikotarpiu, jus nežinot kokie galiunai savimi pasikeičiai, be raudonos kepures neeik, ponas tamstos nematys, o dar žemesnio rango, tylos ramiai žengte marš žinomi ten batalijos fokusai, bastą, geriau tregul ataušta, du blynai,

deinis

Kai kas labai sušilo norėdami sugriauti nusistovėjusia tvarką pas kaimynus ,biški atvėso ,gavo išeitine ir darbą ,kai sekasi žmonėms ,tai sekasi ,

Edas

Labai gaila, kad mūsų valstybės vadovai yra tokios žemos morales.Kitiems primėta aukštos moralės ir sąžiningumo ,šalto proto reikalavimus , o čia pat sau taiko dvigubus standartus. Švelniai tariant gėda.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS