Prezidentas: „Lituanicos“ skrydis tapo svarbia lietuviško simbolio dalimi | kl.lt

PREZIDENTAS: „LITUANICOS“ SKRYDIS TAPO SVARBIA LIETUVIŠKO SIMBOLIO DALIMI

  • 18

Praėjus 90 metų po lakūnų Stepono Dariaus ir Stasio Girėno žūties Lietuvoje sunku rasti žmogų, kuris nieko nebūtų girdėjęs apie jų žygdarbį, sako šalies prezidentas Gitanas Nausėda.

Lietuvos vadovas kartu su Lenkijos prezidentu Andrzejus Duda (Andžejus Duda) sekmadienį dalyvavo 90-ųjų lakūnų žūties metinių minėjime Lenkijoje, pranešė Prezidentūra.

„Lituanicos“ skrydis tapo svarbia lietuviško simbolio dalimi. Iki šiol mūsų šalyje sunkiai rastume žmogų, kuris nieko nebūtų girdėjęs apie S. Dariaus ir S. Girėno žygdarbį. Esu nuoširdžiai dėkingas, kad lietuvių aviatorių atminimas šiandien taip gražiai puoselėjamas ir Lenkijoje. Mes visi tuo galime įsitikinti šioje vietoje, kur šalia paminklo S. Dariui ir S. Girėnui įsikūręs ir jiems skirtas muziejus“, – pranešime sako G. Nausėda.

Minėjimas vyko netoli lakūnų žūties vietos Pščelnike, prie žuvusių lakūnų atminimui pastatyto paminklo.

Prezidento teigimu, išties simboliška, kad skrydis per Atlantą prasidėjo liepos 15-ąją – bendros lietuvių ir lenkų ginklo pergalės Žalgirio mūšyje dieną.

Sekmadienį G. Nausėda taip pat lankysis Ščecine esančioje NATO Šiaurės Rytų vadavietėje, kurioje tarnauja ir Lietuvos kariai.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

O, šūdinas vatinis

uždavinėja klausimus apie mūsų 30-čio simbolius. Mūsų simbolis tai,kad jau 30 m. kaip išsineždino tavo smirdanti okupantų rūšis iš Lietuvos!

NEKALTAS KLAUSIMĖLIS...

O kokį simbolį Lietuva sukūrė per 30 metų "nepriklausomybės"?...V.Landsbergis su savo kupra ant pečių - simbolis visos Tautos ubagiškas žengimas į "šviesų rytojų"....

Bet koks

bjaurus lietuviu bruozas! Jei kazkas is Lietuvos kazka pasieke,tai - "mes!",tai "Lietuvai!". Bet vos tik pralaimejo,tai "jie oziai,2rniai" ir tt. Jau ne "mes"! Slykstoka kartais... :-\
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS