Prezidentas paskyrė L. Kasčiūną krašto apsaugos ministru | kl.lt

PREZIDENTAS PASKYRĖ L. KASČIŪNĄ KRAŠTO APSAUGOS MINISTRU

  • 143

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį paskyrė Lauryną Kasčiūną krašto apsaugos ministru, pranešė Prezidentūra.

„Prezidentas (...) pasirašė dekretus, kuriais priėmė krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko atsistatydinimą ir paskyrė krašto apsaugos ministru Lauryną Kasčiūną“, – pirmadienį paskelbė Prezidentūra.

L. Kasčiūno kandidatūrą premjerė Ingrida Šimonytė prezidentui pateikė praėjusią savaitę, šalies vadovas tuomet teigė norintis įvertinti tarnybų informaciją apie kandidatą.

Iki šiol ministro pareigas ėjęs Arvydas Anušauskas iš jų pasitraukė premjerės prašymu.

„Dekretas paskelbtas. Tad dėkoju ir kariams, krašto apsaugos darbuotojams, kurie atsiuntė savo palinkėjimus ir vertinimus. Kartu išsakytą pasiryžimą tęsti ir pabaigti darbus“, – pirmadienį feisbuke rašė A. Anušauskas.

Naujajam ministrui A. Anušauskas linkėjo „daryti darbus, kurie realiai stiprina šalies gynybą“.

I. Šimonytė teigė A. Anušauskui pasiūliusi trauktis dėl pernelyg mažo aktyvumo svarbiausiais pastarojo meto krašto apsaugos sistemos klausimais, tokiais kaip šaukimo į kariuomenę reforma, papildomų gynybos finansavimo šaltinių paieška, aktyviojo karių rezervo plėtimas.

L. Kasčiūnas sakė, kad jo pagrindinis uždavinys pareigose būtų diegti visuotinės gynybos principą, tarp prioritetų įvardijo pasirengimą priimti Vokietijos brigadą, šaukimo reformą, sutarimą dėl papildomų lėšų gynybai, dronų programos vystymą.

Ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (143)

iritt

Sulauksim karo prie to asilo

tai

Man tas rėksnys primena tarybinių laikų politinę karjerą darančio komsomolo sekretorių. Juknevičių pana toks pats tipažas, tik vienas neonacių lyderis , kitas komjaunimo.

Atvirkstine priklausomybe

Partiju sukis: Kuo maziau smegenu tuo labiau tinka i mynysterius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS