Šalies vadovai pasveikino Estiją 102-ųjų Nepriklausomybės metinių proga | kl.lt

ŠALIES VADOVAI PASVEIKINO ESTIJĄ 102-ŲJŲ NEPRIKLAUSOMYBĖS METINIŲ PROGA

  • 2

Prezidentas Gitanas Nausėda ir premjeras Saulius Skvernelis pasveikino Estiją 102-ųjų Nepriklausomybės metinių proga.

Prezidentas visos šalies vardu pasveikino Baltijos šalių kaimynę Estiją Nepriklausomybės metinių proga.

Sveikinime, adresuotame Estijos prezidentei Kersti Kaljulaid ir visos Estijos žmonėms, linkima visokeriopos sėkmės, gerovės ir klestėjimo.

„Lietuvą ir Estiją sieja bendra istorinė patirtis ir kova už nepriklausomybę. Džiaugiuosi, kad Lietuva ir Estija, dvi Baltijos sesės, netrukus minės nepriklausomų valstybių atkūrimo 30-mečius. Estija tapo svarbia Lietuvos partnere Europos Sąjungoje, taip pat sąjungininke Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje. Esu tikras, kad veikdami išvien sėkmingai spręsime aktualius žemyno darbotvarkės klausimus, taip pat prisidėsime prie saugumo mūsų valstybėse ir visame regione užtikrinimo“, – rašoma prezidento sveikinime.

Šalies vadovas pareiškė lūkestį tęsti atvirą, tarpusavio supratimu grįstą dialogą Baltijos valstybių vadovų susitikimo formatu ir pasveikino Estiją tapus Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos nare 2020-2021 metų kadencijai.

Ministras pirmininkas Vyriausybės ir Lietuvos žmonių vardu taip pat pasveikino Estiją Nepriklausomybės dienos proga.

„Lietuvą ir Estiją jungia bendros atminties saitai, bendri interesai ir tvirtas įsipareigojimas siekti Europos ir transatlantinės vienybės. Žinome, kad mūsų gerovė, saugumas ir ateitis glaudžiai susiję su Jūsų šalimi. Tvirtai tikiu, kad bendromis vertybėmis ir sutarimu grįsta veiksminga partnerystė ir toliau bus tvirtas mūsų broliškų Baltijos tautų pamatas. Taip pat dėkoju Jums už sėkmingą Estijos pirmininkavimo Baltijos Ministrų Tarybai pradžią. Lietuvos Vyriausybė įsipareigojusi dirbti drauge su Jumis toliau įgyvendinant Baltijos valstybių darbotvarkę“, – sakoma premjero sveikinime. 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

earth king

nieko nepasakisi, juk mums iki estu liko kelio kaip iki mėnulio,ir ten neraenka prezidento tokio kaip mes runkeliai, juk yra per daug viso šito šebukšnino, kur matyta prezidentura prisistačiuis 170 komedijantu, o kur dar visokio kito punkto patarėju, taip net nei gaidys nesuskaičios kiek ten sėdi prikurtu fokusininku, be darbo, va kokie mes esame ir norime susiliginti su estais, kur ten prezidento tarnyboj, iš viso 45 galvos ir užtenka, o dėl kuo tokio lygio prezidento fokuso išplestas ratas, bezdelniku, o seimas kur estu pusiau su patarėjais sėdi, o mes net turime seime koki skaičiu, dikadonių, taip kam mes lyginames su estais ir latviais, pasižiūrėkime moteritė tvarkosi, ir moka vairoti , tarpe visu aplinkui, esamu kaiminu, ,,, o kas pas mus darosi juk kaip geniai vis kala ir kala ir galo nėra kur tiesa o kur bajeris, o kas kenčia liaudis, iš tikro paleisti visa seima, prezidentura išvalyti, iki tokio lygio kur buvo smetoninio lygio laiku, lietuvoj, ir vaikyti visa biurokratini ar

Reikėtų

ir su Latvija pradėt draugaut. Braliukai geriau tvarkosi už mus..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS