Prezidentas peikia Vyriausybės komunikaciją: žmonės nebesupranta, kur yra tikrasis sprendimas | kl.lt

PREZIDENTAS PEIKIA VYRIAUSYBĖS KOMUNIKACIJĄ: ŽMONĖS NEBESUPRANTA, KUR YRA TIKRASIS SPRENDIMAS

Prezidentas Gitanas Nausėda sako matantis problemą dėl komunikacijos apie karantino pakeitimus, nes ne visuomet galutinis sprendimas pasiekia visuomenę.

G. Nausėda taip kalbėjo paklaustas apie kritiką sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui.

„Šiandien taip, lengviausia turbūt man būtų atsistoti į kritiko poziciją, viską kritikuoti, bet aš galvoju, kad ta kritika turėtų būti konstruktyvesnė. Aš jau ne pirmą kartą kartoju, kad ponas Dulkys tikrai stengiasi. Jis tikrai stengiasi priimti tuos iššūkius, kurie bet kuriam ministrui šitoje pozicijoje būtų labai labai sunkūs ir sudėtingi“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė šalies vadovas.

Jo teigimu, problema yra tai, kad komentuojami ir tarpiniai, negalutiniai sprendimai.

„Kas yra problema – tai turbūt išeina gerokai už pono Dulkio kompetencijos ribų. Turiu galvoje pirmiausia komunikaciją. Mano nuomone, komunikacija būtų daug labiau nuosekli ir pasiekianti žmones, jeigu mes nustotume vieną kartą komentuoti tuos sprendimus, kurie dar nėra priimti“, – teigė G. Nausėda.

„Dabar pirmadienį ekspertai pasiūlo sprendimą, antradienį jis svarstomas, trečiadienį Vyriausybė savo posėdyje tą sprendimą priima. Pirmadienį, antradienį, trečiadienį jie keičiasi, tai žmonės nebesupranta, kur yra tikrasis sprendimas, nes visi puola komentuoti tai, kas dar nėra galutinai iškepta“, – tęsė jis.

Žmonės nebesupranta, kur yra tikrasis sprendimas, nes visi puola komentuoti tai, kas dar nėra galutinai iškepta.

„Šitoje vietoje manau, kad būtų kur kas daugiau tvarkos ir aiškumo, jeigu būtų komentuojami galutiniai sprendimai, nes kai komentuojame ir išankstinius, tai kažkas susikuria lūkesčius – verslas, žmonės, o po to sprendimas pasikeičia, lūkesčiai nuviliami, atsiranda neigiamos reakcijos“, – pridūrė prezidentas.

Jis įsitikinęs, kad „komunikavimo higiena“ leistų sklandžiau veikti Vyriausybei, prezidentas taip pat teigė iki šiol besilaikantis minties, kad iki vasaros vidurio bus paskiepyta 70 proc. gyventojų.

„Štai yra tokių dalykų, kuriuos siečiau su komunikavimo higiena, juos pataisius viskas būtų daug sklandžiau ir daug geriau, o ponui Dulkiui aš tiesiog noriu palinkėti sėkmės ir toliau vykdant šitą nelengvą misiją, klausytis specialistų, tikrai jo komandoje yra daug žmonių, kurie tiesiogiai su sveikatos apsaugos sistema nėra susiję – apie tai mes kalbėjome ir tuo metu, kai jis buvo skiriamas, ir aš manau, kad į tuos dalykus jis atsižvelgs ir aš tikiuosi, kad tuos ambicingus planus, kuriuos mes siejame su vakcinavimu, mes įgyvendinsime taip, kaip aš ir sakiau, nors kai kas – prisimenu ir prisiminsiu – skeptiškai šypsojosi tuo metu, kai kalbėjome, kad 70 proc. Lietuvos gyventojų vakcinuosime iki vasaros vidurio“, – kalbėjo G. Nausėda.

„Paklauskite manęs šito klausimo šiandien, ar aš vis dar tikiu? Taip, aš tikiu ir, tiesą sakant, tam tikėjimui turiu dar daugiau pagrindo negu turėjau anksčiau “, – pridūrė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

oi ne

Tai jau ne prasta komunikacija, o kompetencijos visiškas nebuvimas. Ir ne tik Dulkio institucijos, o apskritai visos rėksnių ir veltėdžių vyriausybės. Ar reikia stebėtis paskui, kad silovikai-skverneliai išlenda prie lovio?

Anonimui Pydarui

nausėda laikas į savo šilnamį

SUSIJUSIOS NAUJIENOS