Prezidentas: reikėtų paanalizuoti lietuvių skepsį dėl Ukrainos eurointegracijos | kl.lt

PREZIDENTAS: REIKĖTŲ PAANALIZUOTI LIETUVIŲ SKEPSĮ DĖL UKRAINOS EUROINTEGRACIJOS

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Prezidentūros užsakytoje apklausoje dalis skeptiškai Lietuvos paramą Ukrainos euroatlantinei integracijai įvertinusių žmonių gali ir nebūti prieš šį procesą.

Anot jo, tam reikėtų „atlikti gilesnį tyrimą“.

„Čia ne iki galo atsakytas klausimas, kadangi mums reikėtų atlikti gilesnį tyrimą ir nustatyti, kiek tarp tų skeptikų yra žmonių, kurie galbūt šiek tiek nusivylė tais procesais, kurie vyksta pastaraisiais metais ir gal nustojo tikėti greita perspektyva, kad Ukrainai pavyks integruotis į ES ir Euroatlantines institucijas“, – interviu Rytų Europos studijų centrui sakė G. Nausėda.

„Galimas dalykas, kad iš principo jie nėra prieš, bet pradeda abejoti perspektyva ir galbūt nebėra tokie užtikrinti, kad tai pavyks padaryti įžvelgiamoje ateityje. Manau, kad turėtų suveikti tas jausmas, kurį aš vadinu istorinio solidarumo jausmu“, – pridūrė prezidentas.

Prezidentūros užsakymu įmonės „Vilmorus“ balandį atliktoje visuomenės nuomonės apklausoje Į klausimą, ar Lietuva turėtų remti Ukrainos euroatlantinę integraciją, teigiamai atsakė 45,9 proc. respondentų, neigiamai – 23,6 proc., o 30,6 proc. teigė neturintys nuomonės.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Turėjom Ukrainos reikalų ministrą Linkevičių. O dabar Ukrainos reikalų prezidentą Nausėdą. Broileris šiuo klausimu kažkodėl nerodo deramo aktyvumo. Va, Meitėlis tai nors kasdien kriuksėjo ir žviegė...kur jis dabar , pasiilgstu...

Ukraina kuo puikiausiai mate y kokia fekaliju duobe nunere

lietuva ,latvija , --is to galejo daryt isvadas. Uzimane Maidauno -gavo Jy ...is Rusijos paveldejo puiku zvejybos laivyna , refrezeratorius, dujotekius, naftotekius, AE, kariny laivyna , tris Lektuvnesius.Amunicijos, ginklu , raketu , sandelius , aprengt ir maitint tris armijas , tukstanty su virsum tanku ,sarvuociu , raketiniu yrenginiu , aviacijos gamyklas , aviacijos ir raketu varikliu gamyklas ,technika ir technologijas ---VISKA JANKIAMS ISPARDAVE VISKA PRAGERE PRAPI....O ,SUNAIKINO ,ISVOGE, su visais kaimynais susipjove , DIEVA IS BAZNYCIU ISVARE ..Ukrainieciai ,neturi kuo moket uz dujas ,sildyma ,... dabar atkise rankas kaip bomzai priekonteinerio kaulina is ES ir jankyno kancaru ircentu alaus bambaliuj

EUROPA JAU TURĖJO VIENUS NACIONALISTUS 1941 METAIS...

Ukraina, pirmiausiai, tegul susitvarko savo viduje si savo nacionalistais ir didžiausiais vagimis. 1941 metais Vokietija buvo nacionalistinė...Nuo nacionalizmo iki nacizmo - vienas žingsnis. Tai liečia Lenkiją, Lietuvą, Latviją ir Estiją. Vokietijos naciai finišavo Hagos tribunole. Tas laukia visas valstybes, kuriuos pasuko tuo keliu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS