Prezidentas su naujuoju EK atstovybės vadovu aptarė karo Ukrainoje įtaką Europai | kl.lt

PREZIDENTAS SU NAUJUOJU EK ATSTOVYBĖS VADOVU APTARĖ KARO UKRAINOJE ĮTAKĄ EUROPAI

  • 0

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį su naujai paskirtu Europos Komisijos (EK) atstovybės Lietuvoje vadovu Mariumi Vaščega aptarė galimą tolesnę pagalbą Ukrainai.

„ES padarė daug, kad padėtų Ukrainai kovoti už savo laisvę ir demokratines vertybes. Tačiau to nepakanka“, – Prezidentūros pranešime sakė G. Nausėda.

Jis pabrėžė, kad Ukrainai būtina suteikti ES kandidatės statusą, taip pat teikti visokeriopą paramą, įskaitant reikalingą gynybai, reikalauti, kad Rusijos kariai pasitrauktų iš užgrobtų branduolinių jėgainių, o už branduolinę saugą atsakingos tarptautinės organizacijos užtikrintų jų saugumą.

„Taip pat privalome toliau griežtinti individualias ir sektorines sankcijas Rusijai ir Baltarusijai, jas plečiant į visus sektorius bei suspenduojant šių šalių veiklą visose tarptautinėse organizacijose“, – teigė jis.

Prezidentas su M. Vaščega taip pat aptarė ES šalių gynybinių pajėgumų didinimą, energetinės priklausomybės nuo Rusijos mažinimo ir ES ekonomikos atsparumo didinimo būdus bei priemones.

Susitikime dėmesys skirtas Europos Komisijos 2022 metų veiklos programos prioritetams: Europos žaliajam kursui, skaitmeninei darbotvarkei, ES piliečių ekonominės gerovės didinimui, ES šalių saugumui, įskaitant energetinį saugumą, bei europinio gyvenimo būdo ir demokratijos skatinimui.

GALERIJA

  • Marius Vaščega ir Gitanas Nausėda
  • Marius Vaščega ir Gitanas Nausėda
Gairės: karas Ukrainoje, Gitanas Nausėda, Marius Vaščega, ES šalys
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS