Prezidentas su VERT pirmininku aptars situaciją dėl „Perlo Energijos“, elektros rinką | kl.lt

PREZIDENTAS SU VERT PIRMININKU APTARS SITUACIJĄ DĖL „PERLO ENERGIJOS“, ELEKTROS RINKĄ

  • 9

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį susitinka su Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) pirmininku Renatu Pociumi.

Šalies vadovo atstovas spaudai Ridas Jasiulionis BNS teigė, jog susitikime bus aptarta situacija elektros rinkoje.

Pasak R. Pociaus, su prezidentu bus kalbama apie nepriklausomos elektros tiekėjos „Perlas Energija“ situaciją, taip pat energetikos kainų tendencijas.

„Kalba turtėtų būti apie „Perlo Energijos“ aktualijas elektros rinkoje ir apie energetikos išteklių kainų tendencijas“, – BNS sakė VERT pirmininkas.

Elektros tiekėja „Perlas Energija“ paskelbė nutraukianti sutartis su beveik 180 tūkst. fiksuotos kainos planus pasirinkusių klientų ir siūlo jiems arba pirkti elektrą biržos kaina, arba pasirinkti kitą tiekėją. 

G. Nausėda antradienį teigė, jog būtina užtikrinti teisinį liberalios elektros rinkos tvarumą ir sakė laukiantis, kada atostogaujanti premjerė Ingrida Šimonytė grįš į darbą, kad galėtų aptarti situaciją.  

Prezidento patarėjas ekonomikai ir socialinei politikai Vaidas Augustinavičius antradienį sakė, kad elektros rinkos liberalizavimo procesas Lietuvoje vyksta nesėkmingai, todėl trečiąjį jo etapą reikia atidėti.

Dėl „Perlo Energijos“ veiksmų tyrimą inicijavo Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) – jį žadama baigti iki rugsėjo. Sulaukus tarnybos išvadų veiksmų „Perlo energijos“ atžvilgiu imsis ir VERT. Reguliuotojas taip pat kartu su VVTAT žada parengti gaires, kokių veiksmų turėtų imtis nepriklausomo tiekėjo klientai.

Energetikos ministras Dainius Kreivys pirmadienį sakė, kad nepriklausomų elektros tiekėjų reguliavimą artimiausiu metu ketinama griežtinti – Vyriausybei bus teikiamos įstatymo pataisos, kuriomis būtų didinamas įmonių kapitalo reikalavimas, nustatomos aukštos kompetencijos energetikoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

deinis

Mane domina kur aš galėsiu susimokėti už elektra ,neturiu nei mbiliojo nei internieto ,telefonas laidinis,.Pas PERLĄ patekau kur mokėjau kits mokesčius ,tuo pačiu ir už elektrą ,perlo mergaitė nuožmiai prašė pasirašyk sutarti o bus blogai,blogai ivyko kur man dabar dėtis ,nei sveikatos ,greitai bus ir nei pinigų ,laukiu iš prezidento ir vyriausybės iš kur aš gausiu elektra ir kur sumokėti ,Ukraiynai padedame ,padėkite ir mums nukentėjusiems nuo Perlo ,kad nenukentėtume ir nuo kitų,Iš anksto dėkoju.

normaliose

šalyse vykstan tokiems skandalams premjeras pats nutraukia atostogas ir grįžta į darbą spręsti klausimų. Pas mus net prezidentas lauks, kol ponia teiksis pilnai apskrudinti savo baltus šonus.

Anonimas

Kas jisai? By.bis ar Teslagalvis?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS