Prezidentas sureagavo į kritiką: jeigu kas pasakytų, kad protegavau, atsistatydinsiu | kl.lt

PREZIDENTAS SUREAGAVO Į KRITIKĄ: JEIGU KAS PASAKYTŲ, KAD PROTEGAVAU, ATSISTATYDINSIU

  • 11

Prezidentas Gitanas Nausėda tvirtina, kad viešojoje erdvėje vėl iškilusi istorija apie pirmosios ponios Dianos Nausėdienės sesers Loretos Jonavičienės įsidarbinimą Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) Klaipėdos filiale yra bandymas „pridengti galiukus“ pastarąją savaitę surezonavusioje istorijoje dėl galimo nepotizmo Laisvės partijos gretose.

Nuskambėjus skandalui dėl artimos ministrės Aušrinės Armonaitės draugės Agnės Belickaitės įsidarbinimo „Lietuvos geležinkelių“ grupės korporatyvinių reikalų vadove, kai kurie žurnalistai ir visuomenininkai priminė, kad prieš porą metų šalies vadovas buvo atsidūręs panašioje situacijoje, kai dėmesio sulaukė D. Nausėdienės sesuo.

G. Nausėda atmeta kritiką ir aiškina, kad L. Jonavičienės istorija „yra visiškai iš kitos srities“. Be to, valstybės vadovas nurodo, kad kam nors pasakius, kad jis asmeniškai protegavo D. Nausėdienės sesers kandidatūrą į dekanės poziciją, jis išsyk atsistatydintų iš prezidento posto.

„Matyt, norima pridengti galiukus, nes mano žmonos sesers istorija yra visiškai iš kitos srities. Ir, jeigu kas nors galėtų pasakyti, kad aš pats asmeniškai arba mano komandos nariai susisiekė ir kažkaip protegavo, aš tą pačią dieną atsistatydinsiu“, – LRT žurnalistams nurodė G. Nausėda.

Matyt, norima pridengti galiukus, nes mano žmonos sesers istorija yra visiškai iš kitos srities.

ELTA primena, kad klausimus dėl A. Belickaitės ryšių su Laisvės partija viešojoje erdvėje iškėlė keletas žurnalistų, pastebėjusių, jog ekonomikos ir inovacijų viceministro Vinco Jurgučio žmona įsidarbino „Lietuvos geležinkelių grupės“ (LTG) korporatyvinių reikalų direktore. Svarstyta, ar A. Belickaitės paskyrimas į LTG yra skaidrus, mat, ji yra glaudžiai susijusi su Laisvės partija ir yra artima šios politinės jėgos lyderės A. Armonaitės draugė. Be to, LTG yra pavaldi Susisiekimo ministerijai, o šią, pagal galiojančius valdančiosios koalicijos partijų susitarimus, kontroliuoja Laisvės partija.

Pati A. Belickaitė neneigia savo ryšio su Laisvės partija, tačiau jaučiasi rami dėl savo veiksmų. Ji tvirtina, kad dirbo su politine jėga kaip laisvai samdoma konsultantė. Taip pat ji nurodo gavusi darbo pasiūlymą iš atrankos agentūros „Alliance for recruitment“ – su „laisviečiais“, anot jos, šis sprendimas ir darbo pasiūlymas nebuvo aptarinėjamas.

Tuo metu A. Armonaitė kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją, prašydama įvertinti ir atlikti tyrimą dėl galimo privačių ir viešųjų interesų konflikto.

Visgi, šalies vadovas G. Nausėda paragino ekonomikos ir inovacijų ministrę apsvarstyti galimybę pasitraukti iš posto. Situaciją jis pavadino „apgailėtinu žemos politinės kultūros pavyzdžiu“.

Tuo tarpu ekonomikos ir inovacijų ministrė A. Armonaitė, reaguodama į prezidento G. Nausėdos raginimą apsvarstyti savo likimą poste, tikina apgalvosianti tokią galimybę ir padarytais veiksmais pasidalinsianti su premjere bei šalies vadovu.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Anonimas

Nei vienas jų neatsistatydins, nesapnuokit. Juos tik ant šakių išnešti galima.

Laukiu nesulaukiu

artėja balandžio pirmoji. Przdentas rėž kalbą kaip jis dirba Lietuvai.

Protegavai

Atsistatydink
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS