Prezidentas sveikina iniciatyvą dėl partnerystės įstatymo | kl.lt

PREZIDENTAS SVEIKINA INICIATYVĄ DĖL PARTNERYSTĖS ĮSTATYMO

  • 16

Prezidentas Gitanas Nausėda sako sveikinantis iniciatyvą Seime svarstyti partnerystės įstatymo projektą.

„Iniciatyvos pagaliau šituos klausimus atnešti į Seimo plenarinį posėdį ir priimti dėl jų sprendimus yra sveikintinos“, – antradienį surengtoje spaudos konferencijoje teigė prezidentas.

Šalies vadovas akcentavo, jog partnerystė turėtų įgyti tam tikrą teisinę išraišką ir šio klausimo vengti nebereikėtų.

„Šitas procesas pagaliau turi įgyti teisinę išraišką, ko iki šiol nedarėme, vengėme šitų klausimų sprendimo“, – sakė prezidentas.

Trečiadienį G. Nausėda susitiko su Seimo pirmininke Viktorija Čmilytės-Nielsen aptarti Seimo pavasario sesijos darbotvarkės klausimus.

Šį pavasarį Seime planuojama įregistruoti partnerystės įstatymo projektą. Partnerystės klausimas buvo vienas iš valdančiosios koalicijos diskusijų objektų, dėl kurių partijų pozicijos išsiskyrė – Liberalų sąjūdis ir Laisvės partija palaikė partnerystę idėją, tačiau Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų gretose šis pasiūlymas vertinamas nevienareikšmiškai.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Birutė

Negaliu suprasti,ką nebuvo tokio LR Konstitucijoje įrašo,kad šeimą sudaro vyras ir moteris ir gimę vaikai.Nejaugi tai būna? Argi Prezidentas sutiks su tų lbgt saujele ištvirkėlių norais ir tvirkins mūsų jaunimą? Iš vis ar verta apie juos ir kalbėti,juos reikia gydyti ir kuo greičiau tuo geriau.

Liudvika

Tiesiog nesupratu prezidento?Jis leis lbgt egzistuoti mūsų šalyje? Kas jį spaudžia? Argi jam jau nerūpi tradicinė šeima?Čia kažkas ne taip?Dieve nesumaišyk ir prezidentui protą!

Norvilė

Ko tik neteko matyt ant šio svieto. Mano kaimynas labai mylėjo tokią labai didelę kalę. Mirtinai užmylėjo. Jau penki metai jos gedi. Nesusipratėliai neužjaučia tokį nuoširdiai mylėjusį, net zoofilu vadina.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS