Prezidentas: sveikinu visus, kurie kantriu kasdieniu darbu prisideda prie atsakingo žodžio skleidimo | kl.lt

PREZIDENTAS: SVEIKINU VISUS, KURIE KANTRIU KASDIENIU DARBU PRISIDEDA PRIE ATSAKINGO ŽODŽIO SKLEIDIMO

  • 10

Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda šeštadienį – Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną – pasveikino visus ir kiekvieną, kas kantriu kasdieniu darbu prisideda prie gyvybingo, laisvo ir atsakingo žodžio skleidimo.

Šalies vadovo teigimu, Gegužės 7-oji iškyla kaip amžinas priminimas, kad tironijų tikslas visais laikais buvo suniekinti ir panaikinti laisvą, nepriklausomą ir savą žodį. O sunaikinus kalbą, sutrypti tautos tapatybę ir ją pavergti.

„Šiandien matome, kaip brutalus agresorius žudo ne tik bombomis, bet ir melo, neapykantos kalba. Šiandien žavimės didvyriška ukrainiečių tauta, kuri jau pasiekė pergalę informaciniame kare, nes jos ginklai – tiesa ir laisvas žodis“, – sakė prezidentas.

„Mums, lietuviams, savas žodis visada buvo ir bus esminė atrama – juo mąstome ne tik individualiai, aplink jį telkiamės į bendruomenes ir kuriame savo valstybę“, – sakė šalies vadovas.

Prezidentas padėkojo visiems, kas puoselėja lietuvių kalbą – mūsų savitumo ir bendrystės simbolį.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

klausimas

Kodėl patvirtintas nelegaliurqisziu rašymas pasuose? Lietuviškoje abėcėlėje tokių raidžių nėra.

cha..manau tai .slyksti infizorija chameleonas Nauseda

pats - pasirase sutinkantis [ pazeidziant Lietuvos Konstitucija] keist lietuviskus rasmenis ir kalba ,.......ir cia pat isperde per antra gala ,,,sviesia tiesa,,, ---,,Kad tironiju ir tirono chaluju tikslas visais laikais buvo panaikint laisva zody,sunaikint KALBA sutrypt tautos TAPATYBE ir ja pavergt ,,,,---TAIGI PADLA TU AUKSTAS -GRAZUS --BUTENT TU SU SAVO ,,VISU SKYLIU LAISVES GEROVIU LGBT ISTU KONSERVATLIBERSOSINIU DEGENERATU VALDZIA IR SEIMU -SIANDIEN TAI IR DARAI...

Saulius

Mūsų prezidentas negali viešai reikšt savo nuomonę (kaip ir PIŠ vyriausybė), privalo klausyt užjūrio ponų ir tik atkartot jų nurodymus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS