Prezidentas vyksta į Švediją, dalyvaus Holokausto atminimo forume | kl.lt

PREZIDENTAS VYKSTA Į ŠVEDIJĄ, DALYVAUS HOLOKAUSTO ATMINIMO FORUME

  • 2

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį išvyksta į Švediją dalyvauti tarptautiniame forume, skirtame Holokausto atminimui ir kovai su antisemitizmu.

Trečiadienį G. Nausėda dalyvaus Malmėje vyksiančio forumo plenarinėje sesijoje ir pasisakys kitam renginyje pavadinimu „Saugant atminimą, kovojant su iškraipymais“, pranešė Prezidentūra.

„Iki šiol skaudžiai jaučiame savo bendrapiliečių, Lietuvos žydų, netektį. Privalome užtikrinti, kad būsimos kartos prisimintų ir apmąstytų skaudžias Holokausto pamokas. Suvokdami, kad praeities košmarai negali kartotis, turime kovoti su visais bandymais klastoti istoriją ir kurstyti neapykantą“, – pranešime spaudai cituojamas G. Nausėda.

Privalome užtikrinti, kad būsimos kartos prisimintų ir apmąstytų skaudžias Holokausto pamokas.

Švedijos rengiamame Malmės tarptautiniame Holokausto atminimo ir kovos su antisemitizmu forume dalyvaus daugelio valstybių ir nevyriausybinių organizacijų atstovai, tarp jų Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles‘is Michelis (Šarlis Mišelis), Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen), Latvijos prezidentas Egilas Levitas, Rumunijos prezidentas Klausas Iohannis (Klausas Johanis), Suomijos prezidentas Sauli Niinisto (Saulis Nynistė).

Forumo metu bus pristatyti valstybių, tarp jų ir Lietuvos, įsipareigojimai stiprinti Holokausto atminimą ir kovoti su antisemitizmu, teigiama pranešime.

Trečiadienį vakare prezidentas Danijos sostinėje Kopenhagoje taip pat susitiks su šios šalies lietuvių bendruomene.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tremtinys

Okiek svedu atvaziuoja pagerbti musu tremtiniu,kurie zuvo tremami,rusu,zydu,ir isdaviku lietuviu,musu ponai laksto po pasauli o savu negerbe,kiek zydu dalyvavo musu tremtiniu pagerbime ,kai patys prie to prisidejo zydai,kas parasus dejo del tremimo zmoniu i lagerius,kodel zydai savu tautieciu pavardziu neviesina ,nutyli tik vis verkia ir verkia,o kas musu protevius apverks,kur tie gerieji zydai,

Būtų gerai , kad

Nenusišnekėtų...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS