Prezidentė aptarė derybas dėl Lietuvos narystės EBPO | kl.lt

PREZIDENTĖ APTARĖ DERYBAS DĖL LIETUVOS NARYSTĖS EBPO

  • 0

Lietuva tikisi šiemet sulaukti kvietimo pradėti derybas dėl narystės Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje (EBPO).

„Tai ne tik sustiprins Lietuvos tarptautinį prestižą, bet ir duos didelę naudą šalies ekonomikai ir žmonėms. Lietuva taps patrauklesnė užsienio investuotojams, pagerės mūsų skolinimosi reitingai ir kaštai“, - pranešime spaudai sakė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, kuri Pasaulio ekonomikos forume Davose susitiko su EBPO generaliniu sekretoriumi Angelu Gurria (Anchelu Gurija), pranešė Prezidentūra.

Sprendimas dėl derybų su Lietuva pradžios turėtų būti priimtas birželį, įvertinus šalies namų darbus ir Narystės veiksmų plano įgyvendinimą. Pasak D.Grybauskaitės, narystė būtų svarbus tarptautinis Lietuvos įvertinimas ir nauja galimybė geriau ginti savo interesus, dalyvauti priimant globalius sprendimus.

Lietuva dabar aktyviai dalyvauja EBPO komitetuose ir darbo grupėse. Lietuvos atstovai bendradarbiauja su EBPO ekspertais konkurencijos stiprinimo, ekonomikos liberalizavimo ir kovos su korupcija srityse. Šalis taip pat prisideda teikiant EBPO paramą Ukrainai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS