Šalies vadovai sveikina visus Lietuvos mokytojus | kl.lt

ŠALIES VADOVAI SVEIKINA VISUS LIETUVOS MOKYTOJUS

Tarptautinės mokytojų dienos proga pedagogus sveikina ne tik jų mokiniai, mokinių tėvai, buvę mokiniai, bet ir šalies vadovai - prezidentė Dalia Grybauskaitė, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, Premjeras Saulius Skvernelis.

Anot šalies vadovės, mokytojams patikėtas ypač atsakingas darbas - sparčiai kintančiame pasaulyje paruošti ateičiai mūsų jaunąją kartą.

„Su Jumis - kūrybiškais, viskuo besidominčiais, nuolat tobulėjančiais mokytojais - siejamos didelės viltys. Kad Jūs kartu su savo žiniomis perduosite ir pamatines vertybes, padėsite mokiniams tapti tikrais piliečiais, užauginsite jų širdyse tvirtą patriotiškumo jausmą“, - sakoma prezidentės sveikinime mokytojams.

Pasak valstybės vadovės, džiaugsmas matyti Lietuvą kuriančius savo mokinius, šiandien sugrįžtanti jų padėka yra tai, dėl ko mokytojai gali didžiuotis savo profesija ir įkvėpti kitus.

Tarptautinės mokytojų dienos proga prezidentė palinkėjo darbo, pripildyto prasmės ir pagarbos.

Parlamento vadovas dėkoja mokytojams už pasiaukojimą, pastangas ir kūrybiškumą ugdant mūsų jaunąją kartą.

„Esate ir visada liksite tas ryškus ir širdžiai malonus vaikystės prisiminimas, žmogus, į kurį buvo galima atsiremti, kuris išklausys, patars, parodys kelią. Tai yra geriausia mokytojo darbo dalis - užmegztas ryšys su augančia asmenybe.

Tikėkite savo profesija ir žinokite, kad Jūs esate visuomenės šviesulys ir neįkainojama brangenybė“, - sveikindamas sako Seimo pirmininkas.

Ministras pirmininkas Sauliaus Skvernelis Mokytojo dienos išvakarėse susitiko su 2017-ųjų metų „Metų mokytojo“ bei Ministro Pirmininko globojamų „Inovatyviausių mokytojų apdovanojimų“ laureatais.

Premjeras sveikino pedagogus artėjančios Mokytojo dienos proga ir išreiškė įsitikinimą, kad inovatyviausi mokytojai visų pirma užtikrina švietimo kokybę Lietuvoje, prisideda prie modernios šalies ateities kūrimo.

„Esate išskirtiniai mokytojai, norisi pasakyti trumpai ir paprastai - ačiū už tai, kad esate. Tam, kad judėtume į priekį, visada kažkam reikia stovėti priekyje. Ir tai nėra lengva, dažnai pritrūksta palaikymo. Todėl džiaugiuosi ir dėkoju, kad turite ryžto būti šiais vedliais“, - sakė premjeras.

Prisidėdamas prie Švietimo ir mokslo ministerijos idėjos „Mokytojas - prestižinė profesija iki 2025 metų“, paslaugų ir pasiūlymų pardavimo portalas Beta.lt prieš Tarptautinę mokytojo dieną pakvietė gyventojus prisijungti prie nekomercinės iniciatyvos #AČIŪ1005.

Žmonės raginami viešai padėkoti savo mokytojams, kuriuos iki šiol prisimena ir gerbia. Tikimasi, kad taip bus pareikšta pagarba mokytojo profesijai, o socialinė akcija įkvėps jaunuolius rinktis pedagogo kelią. primena ELTA.

Pasak UAB „Beta Media“ vadovo Raimundo Adomaičio, bendrovei svarbu palaikyti iniciatyvas, kurių tikslas - išsilavinusi, moderni visuomenė.

„Puikiai suprantame, kad švietimas yra pamatinis mūsų šalies ateities dėmuo. Todėl šį kartą kviečiame visus, kuriems rūpi Lietuvos švietimo ateitis, pareikšti pagarbą savo mokytojui, kurio pastangų, geranoriškumo, patarimų, pasiaukojimo iki šiol negalime pamiršti. Neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime mokytoją, kurio autoritetą prisimename, nesvarbu, prieš kiek metų būtume baigę mokyklą. Prisijungti paprasta - tereikia savo socialiniame tinkle parašyti laisvo stiliaus padėką mokytojui ir pridėti grotažymę #AČIŪ1005. Kad akcija būtų dar spalvingesnė, siūlau prie padėkos įkelti nuotrauką su savo mylimu mokytoju“, - kvietė R. Adomaitis.

Šiuo metu Lietuvoje trūksta beveik tūkstančio mokytojų, o pedagoginės krypties profesijas renkasi vis mažiau abiturientų.

„Norime, kad ateityje mokytojo profesija vėl taptų geidžiama bei gerbiama. Juk mokykla yra viena iš tų vietų, kurioje formuojama asmenybė, mūsų vertybės ir požiūris“, - sakė akcijos sumanytojai.

Parodyk, kad tavo mokytojas - pats geriausias!“ Tokiu šūkiu Beta.lt ragina lietuvius artėjant Mokytojų dienai socialiniame tinkle „Facebook“ ar „Instagram“ dedikuoti gražiausius žodžius pedagogams.

„Pasitelkite nuoširdumą ir padėkokite jiems, o mes dešimčiai Lietuvos mokytojų padovanosime nepamirštamą rudeninį SPA poilsį. Būtina sąlyga - pažymėti savo viešą įrašą grotažyme #AČIŪ1005, o visa kita - jūsų laisvė“, - socialinės akcijos sąlygas priminė R. Adomaitis.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

v

kiek galit rodyt ta hare, nieksam?

Mumu

Kažkada juos baus už tautos genocida, vėl sudarinės komisijas, pasityčiojimas ciniškas ir tiek..baigiu su ta profesija...užteks

salies vadovai sveikina lietuvos mokytojus

kurie NUSVILPE ju paskira svietimo ministre.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS