Prezidentė į Briuselį vyks užsakomuoju skrydžiu | kl.lt

PREZIDENTĖ Į BRIUSELĮ VYKS UŽSAKOMUOJU SKRYDŽIU

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sekmadienį į Briuselį vyks užsakomuoju skrydžiu, tokia galimybe ji naudojasi itin retai.

Šalies vadovė dalyvaus Europos Vadovų Tarybos (EVT) posėdyje, kur ES šalių lyderiai turėtų patvirtinti Jungtinės Karalystės išstojimo iš Bendrijos sąlygas.

Šalies vadovės spaudos tarnyba BNS informavo, kad posėdis prasidės labai anksti, spėti į jį reisiniu lėktuvu būtų įmanoma tik skrendant šeštadienį.

„Atsižvelgus į laiko sąnaudas, viešbučių kainas, priimtas sprendimas vykti užsakomuoju skrydžiu. Juo labiau, kad pagal nustatytą ES tvarką į EVT vykstančios valstybinės delegacijos skrydžio išlaidos yra kompensuojamos iš ES biudžeto“, – rašoma tarnybos atsakyme.

Prezidentūra tvirtino, kad toks sprendimas nėra susijęs ir su tuo, jog pastaruoju metu gesdavo šalies vadovus skraidinantys kariuomenės orlaiviai „Spartan“.

Praėjusį sekmadienį dėl gedimo „Spartan“ nenuskraidino prezidentės į Rygą, o pirmadienį neparskraidino premjero Sauliaus Skvernelio iš Briuselio.

Lietuvos kariuomenė iš viso turi tris transporto orlaivius „Spartan“, iš jų šiuo metu gali skristi du lėktuvai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kęstas

Kiek ir už ką mokame karinėmis išlaidomis? Spartanai Lietuvoje nepaskrenda. Kariniame parade Lietuvoje važiuoja motociklai. Auksiniai šaukštai blizga viso Lietuvos elito namuose, pradedant nuo Nota bene globėjų Landsbergių. Nejaugi neturime kuo užsiimti, todėl švaistom Lietuvoje milijardą eurų per metus? Kokia viso šio parado prasmė? Užpulsime branduolinę valstybę Rusiją? Tai kodėl tiek metų neužpuolame? O gal užsiimkime darbu vietoje brangaus cirko? Apie kokią meilę Lietuvai kalbate jūs, prisidengdami tariama gynyba ir Lietuvoje milijardą eurų per metus išleidžiantys jūsų auksiniams šaukštams bei apšikantys reguliariai mus visus maitinančių ūkininkų laukus? Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Kęstas

Mokam milijardą eurų per metus, o Spartanai neskraido, kariniame parade motociklai važinėja, Grybauskaitė lekia į Briuselį brangiu lėktuvu. Gal laikas pradėti rimtai dirbti? Lietuvos vairuotojams reikia skubiai mokytis kitos specialybės. Vairuotojai, kartu su pardavėjomis, sudaro Lietuvos dirbančiųjų daugumą. Ateina laikas vairuotojams skubiai mokytis kitos specialybės, jei mūsų vairuotojai nenori, kad jų baltais kaulais būtų nuklotos Lietuvos lygumos, kaip atsitiko su Indijos audėjais po audimo staklių išradimo. Kadangi vairuotojų Lietuvoje tiek daug, tai nespėsime laidoti. ""Waymo", įmonės "Alphabet" dukterinė įmonė, planuoja pirmąjį pasaulyje komercinių autonominių (be vairuotojo) taksi paslaugą pradėti šių metų sekančio mėnesio pradžioje Phoenix mieste, Arizonoje, JAV.

Kęstas

"Waymo", kuri dar nepaskelbė paslaugos pavadinimo ar tikslios paleidimo datos, taip pat siekia, kad kitais metais ir Kalifornijos gatvėse būtų autonominių taksi. "Daimler" ir "Bosch", atitinkamai Vokietijos automobilių gamintojas ir inžinierijos kompanija, šį mėnesį paskelbė, kad kitais metais jie pradės autonominių automobilių verslą San Chosė, Kalifornijoje. "General Motors" taip pat tikisi, kad kitais metais "Cruise" automobiliais bus įvesta "robotaxi" paslauga. Startuolis "Zoox", kuris pradeda naudoti šias technologijas, siekia iki 2020 m. įdiegti savo autonominių taksi verslą." Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS