Prezidentė leido kultūros ministrei dirbti ilgiau, S. Skvernelis – nepatenkintas | kl.lt

PREZIDENTĖ LEIDO KULTŪROS MINISTREI DIRBTI ILGIAU, S. SKVERNELIS – NEPATENKINTAS

Atidėjusi kultūros ministrės Lianos Ruokytės-Jonsson atleidimą, prezidentė Dalia Grybauskaitė prisiima atsakomybę už jos darbą, teigia premjeras.

„Tai reiškia, kad prezidentė iki ministrės darbo pabaigos prisiima atsakomybę už Kultūros ministerijos ir ministrės veiklą ir galimas pasekmes“, – sakė Saulius Skvernelis.

Ministro pirmininko poziciją BNS perdavė jo atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

Premjeras prašė atleisti kultūros ministrę nuo pirmadienio, tačiau prezidentė jai leido dirbti iki gruodžio 21 dienos.

L. Ruokytė-Jonsson teigia prašiusi šalies vadovę daugiau laiko parengti kultūros dešimtmečio strategiją.

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis tvirtino problemos dėl vėlesnio kultūros ministrės atleidimo nematantis.

„Akivaizdu, kad pradėti darbai turi būti pabaigti, o iki tos strategijos parengimo pabaigos daug laiko nereikėjo“, – BNS sakė politikas.

„Aš suprantu, kad prezidentė išgirdo ministrės prašymą, ir aš čia nematau jokio nei specialaus, nei nespecialaus veiksmo“, – teigė jis.

Atleidžiami aplinkos ir švietimo ministrai Kęstutis Navickas bei Jurgita Petrauskienė pareigų nebeis nuo pirmadienio.

L. Ruokytė-Jonsson ir K. Navickas trečiadienį po susitikimo su prezidente sakė, kad dirbti su premjeru daugiau nebenori ir kritikavo jį dėl daryto spaudimo ir prisidenginėjimo ministrais.

Premjeras sako, kad pasitiki atleidžiamais ministrais, bet atleisdamas juos nori suteikti naują impulsą reformoms švietimo, kultūros ir aplinkos apsaugos srityse.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

CHA: „Aš suprantu, kad prezidentė išgirdo ministrės prašymą, ir aš čia nematau jokio nei specialaus, nei nespecialaus veiksmo“ - KEISTA: nuo kada ministrai veikia patys sau, nuo kada jų nuomonės aukščiau už bendrą Vyriausybės veikimą, už kurį ATSAKO asmeniškai premjeras, už ką jis dabar gali garantuot?

prisiima prisiima atsakomybę

ar kas negerai, skverneli? Mūsų šalyje būtų mažiau chaoso, jei kiekvienas prisiimtų atsakomybę už savo žodžius ir darbus.

Ona

Net atleidžiant paprastą darbuotoją reikia informuoti mandagiai ir žymiai anksčiau, o čia...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS