Prezidentė: korupcija yra kiekvieno piliečio asmeninis priešas | kl.lt

PREZIDENTĖ: KORUPCIJA YRA KIEKVIENO PILIEČIO ASMENINIS PRIEŠAS

  • 3

Korupcija yra kiekvieno piliečio asmeninis priešas, su kuria kovoti padeda principingumas, pilietinė ir politinė valia, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Sukanka dešimt metų, kaip minima Tarptautinė antikorupcijos diena. Ji ragina nepaliaujamai kovoti su korupcija. Tai – ir valstybės, ir kiekvieno asmeninis priešas. Prieš piktnaudžiavimą nėra geresnių ginklų kaip skaidrumas ir visuomenės principingumas, pilietinė ir politinė valia“, - Prezidentūros išplatintame kreipimesi Tarptautinės korupcijos dienos proga sakė prezidentė.

Gruodžio 9-ąją visame pasaulyje minimą Tarptautinę korupcijos dieną iniciavo ir paskelbė Jungtinės tautos - diena minima kasmet nuo 2004-ųjų. Ši diena skirta atkreipti dėmesį į plintančią korupciją ir paskatinti žmones užkirsti jai kelią.

Gruodžio 9-oji pasirinkta todėl, kad šią dieną 2003 metais Meridoje (Meksikoje) įvyko aukščiausio politinio lygio konferencija kovos su korupcija problemoms spręsti. Jos metu buvo pasirašyta Jungtinių Tautų konvencija prieš korupciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

dr. Jonas Ramanauskas

"Korupcija yra kiekvieno piliečio asmeninis priešas, su kuria kovoti padeda principingumas, pilietinė ir politinė valia, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė." Kiekvieno piliecio asmeninis priesas ir valdininko pragyvenimo ir logimo saltinis. Pagal ponios prezidentes apibrezimas parodo .... ko gero neturi zalio supratimo apie korupcija. Pirmiausiai pusiau sarasiniu rinkimu istatymas yra KORUPCINIS!, kas reiskia valdzia formuojama korupciskai na ir t.t.

Tuomet

Kiekvieno LR piliečio priešas Nr 1 yra MRU, o jai pilietis su MRU diplomu - kenkėjas pats sau, o jau po to - visų LR piliečių kelnkėjas, parazitas ir priešas.

Tik

TIK TUŠTI ŽODŽIAIAI-TISĖSAUGA NUPIRKTA, O JI NEPRIEKO.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS