Prezidentė ragina stiprinti NATO ryšius su Ukraina | kl.lt

PREZIDENTĖ RAGINA STIPRINTI NATO RYŠIUS SU UKRAINA

  • 2

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad Lietuva turi siekti didesnio Jungtinių Valstijų buvimo Lietuvoje ir glaudesnių NATO ryšių su Ukraina.

Tokią poziciją šalies vadovė išsakė trečiadienį įteikusi skiriamuosius raštus naujajam Lietuvos ambasadoriui prie NATO Vytautui Leškevičiui.

„Prezidentės teigimu, Lietuva turi siekti didesnio Jungtinių Amerikos Valstijų ir kitų NATO šalių buvimo Lietuvoje ir visame regione. Kalbėdama apie NATO ryšius su šalimis partnerėmis, prezidentė pabrėžė, jog būtina stiprinti NATO bendradarbiavimą su Ukraina, teikti kuo didesnę Aljanso paramą ir skatinti reformas šioje šalyje“, - teigiama prezidentės spaudos tarnybos pranešime.

1996 metais diplomatinę karjerą pradėjęs V.Leškevičius paskutiniu metu buvo Lietuvos ambasadorius Strasbūre prie Europos Tarybos, prieš tai ėjo užsienio reikalų viceministro pareigas.

Jis pareigose keičia Kęstutį Jankauską, kuris paskirtas naujuoju Europos Sąjungos stebėjimo misijos Gruzijoje vadovu.

GALERIJA

  • Prezidentė ragina stiprinti NATO ryšius su Ukraina
R. Dačkaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

nesikišti kur nereikia

O jos reikalas koks......liaudis turi nuspręsti......tegul žiūri kas Lietuvoje dedasi....nesikiša į svetimos šalies reikalus...

tada

paaiškink Dalyte, prieš ką jie visi kovoja, kodėl žudo nekaltus pietų ukrainos žmones? Ir jus visi tam pritariat? Žmonės nori atsiskirti ir gyvenimą tvarkyti kaip kitose šalyse, o nebadmiriauti. Mes lietuviai varom į kitas šalis užsidirbti duonos , o jie negali tai nori savo rusų žemėj tvarką turėti , vietoj to kad padėtumėt, tai raginat labiau spausti, žudyti kad nepaklūsta? Ar senai pas mus taip vos nebuvo?, gerai kad amerikonai neįsikišo, tai būtų buvę daugiau kraujo negu buvo? Ar Donecko žmonės nėra žmonėmis, jie juk nepuola Kijevo , tik ginasi, ar taip sunku suprasti?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS