Prezidentės patarėjas: Rytų partnerystės šalys turi prisidėti sprendžiant ES iššūkius | kl.lt

PREZIDENTĖS PATARĖJAS: RYTŲ PARTNERYSTĖS ŠALYS TURI PRISIDĖTI SPRENDŽIANT ES IŠŠŪKIUS

Prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjas antradienį paragino Europos Sąjungą (ES) sustiprinti Rytų partnerystės programą, kad joje dalyvaujančios šalys prisidėtų prie bendrijos iššūkių sprendimo.

„Manau, kad tą (programą) turime išlaikyti ir iš tikrųjų dar labiau stiprinti, pavyzdžiui, parodant, kuo rytinės partnerės galėtų būti naudingos Europai, nes iki šiol atrodydavo toks ryšys, kad tik rytų partneriai kažko prašo“, – Žinių radijui sakė vyriausiasis šalies vadovės patarėjas užsienio politikos klausimais Nerijus Aleksiejūnas.

Pasak patarėjo, Rytų partnerystės šalys yra stiprios kovojant su kibernetiniais išpuoliais, propaganda, jos taip pat galėtų pagelbėti dorojantis su migracijos, ES išorės sienos apsaugos, kovos su terorizmu iššūkiais.

„Šios šalys turi tokios patirties, kur Europa šiuo metu tik atranda“, – kalbėjo diplomatas.

Integruoti į ES šešias Rytų Europoje esančias šalis skirta Rytų partnerystės programa veikia dešimtmetį. Jai priklauso Armėnija, Azerbaidžanas, Baltarusija, Gruzija, Moldova ir Ukraina.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Nieko jos neturi.

jau

jav atsoko tai nezino ka daryti ir griebiasi azijatu nori prisisaukt nelaime tai daryk /demokratija/ tai suzinosi kaip siauteja demonai.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS