Prezidento atsakas G. Landsbergiui: emocijomis grįsti pareiškimai kenkia šalies įvaizdžiui | kl.lt

PREZIDENTO ATSAKAS G. LANDSBERGIUI: EMOCIJOMIS GRĮSTI PAREIŠKIMAI KENKIA ŠALIES ĮVAIZDŽIUI

Prezidentūra sako poziciją dėl Vokietijos kanclerės Angelos Merkel skambučio Aliaksandrui Lukašenkai derinusi su Vyriausybe, o užsienio reikalų ministrą Gabrielių Landsbergį kviečia komunikavimo klausimus spręsti tiesiogiai – ne per žiniasklaidą.

„Prezidentas vykdydamas Konstituciją sprendžia pagrindinius užsienio politikos klausimus ir kartu su Vyriausybe formuoja Lietuvos užsienio politikos pozicijas. Jos buvo derinamos ir šiuo atveju“, – sakoma komentare, kurį BNS perdavė prezidento komunikacijos grupė.

Užsienio reikalų ministras G. Landsbergis ketvirtadienį Seime žurnalistams patvirtino apie A. Merkel skambučius sužinojęs iš kaimynų kolegų, o ne Prezidentūros, ir situaciją pavadino apmaudžia.

„Prezidentas kviečia užsienio reikalų ministrą jam kylančius komunikavimo klausimus spręsti ne per žiniasklaidą, o tiesiogiai. Taip yra ir efektyviau, ir greičiau“, – situaciją komentuoja Prezidentūra.

Į BNS klausimą, ar tokia padėtis nekenkia šalies įvaizdžiui, Prezidentūra komentare atsakė, jog „šalies įvaizdžiui kenkia skuboti, emocijomis grįsti pareiškimai“.

„Aš vieninteliu žodžiu galiu pasakyt, tai yra apmaudu, tai apsunkina darbą, informaciją mes dabar gauname per mūsų partnerius, esame susitarę, kad būtume informuoti laiku, tai ačiū Dievui, kad turime gerų draugų už Lietuvos ribų“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė G. Landsbergis.

„Informaciją apie pokalbius, kaip ir anksčiau, sužinome iš partnerių, šiuo atveju iš mūsų kaimynų, kurie mus informuoja. (...) Žinau, kaip tai atrodo, deja, tokios yra aplinkybės. Tikiuosi, kad tai išsispręs ir tai netruks ilgai, nes tai labai negera praktika“, – kalbėjo užsienio reikalų ministras.

Trečiadienį Vokietijos kanclerė A. Merkel antrą kartą šią savaitę kalbėjosi su Baltarusijos autoritariniu prezidentu A. Lukašenka – tai buvo pirmieji kurio nors Vakarų lyderio pokalbiai su A. Lukašenka nuo pernai rugpjūtį įvykusių ir Vakarų nepripažįstamų prezidento rinkimų.

Prezidentas Gitanas Nausėda interviu BBC antradienį pareiškė, kad neteisėtos migracijos krizė Lenkijos ir Lietuvos pasienyje su Baltarusija galėtų būti sprendžiama kreipiantis ir į autoritarinį Baltarusijos vadovą A. Lukašenką.

Tuo metu G. Landsbergis, premjerė Ingrida Šimonytė laikosi pozicijos, kad tai gali suteikti A. Lukašenkai pagrindo imti laikyti save Vakarų pripažįstamu lyderiu.

URK kviesis prezidento patarėją

Seimo Užsienio reikalų komiteto vadovas Žygimantas Pavilionis apie šią situaciją sako, kad „baigdama kadenciją ji (A. Merkel) daro kažką, kas visiškai nėra priimta Briusely ir ES“.

„Lygiai tą patį aš pasakyčiau apie mūsų prezidentą, mes irgi turime tam tikras taisykles, užsienio politikoj mes turime veikti kartu“, – Prezidentūrą kritikavo Ž. Pavilionis.

Jis taip pat teigė, kad prezidento patarėja užsienio politikos klausimais Asta Skaisgirytė dėl savo pasisakymų žiniasklaidoje bus kviečiama į Seimo komiteto posėdį.

Prezidento komunikacijos grupė į klausimą, ar A. Skaisgirytė dalyvautų komiteto posėdyje, jei būtų pakviesta paaiškinti savo pasisakymus viešoje erdvėje, komentare neatsakė.

Prezidento patarėja interviu Žinių radijui patvirtino, kad Prezidentūra tą pačią dieną buvo informuota apie planuojamą A. Merkel skambutį A. Lukašenkai, tačiau nesureikšmino to fakto, kad apie pokalbį nepranešė kitiems vadovams.

„Nežinau, ar reikėtų sureikšminti šituos dalijimusis. Žinoma, kad visi dalinasi informacija tiek, kiek reikia, ir prieš, ir po. Svarbiausia turbūt yra tai, kad žinutės, kurias norėjome perteikti, buvo perteiktos“, – trečiadienį interviu Žinių radijui sakė A. Skaisgirytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Stebėtojas

Paskutiniu metu stebim , kad pačio prezidento daugelis pareiškimų grįsti emocijomis ir asmeninėm ambicijom.

Klp

Pabodo tos jų rietenos ,tas pasakė tą tas aną .vaikų darželio lygis .Dirbkit darbą už kuŕį gaunat algą,nesugebat eikit velniop.

Anonimas

Preidentas teisus ir protingai elgiasi nekenkdamas Lietuvai. O tas senio.kagebisto vadovaujamas neiprusėlis ir neprotingas vaikšiojantis ogio įsikūnijimas ,šmėkla . Kur benuvyktų pridaro Lietuvai tik problemų,kenkia. Manau tai daro specialiai ,tikslas sunaikinti Lietuvą. Į kokią šalį benuvažiuos apšepęs nevykėlis pridaro Mannau ,kad tai daroma speciLiai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS