Prezidento patarėjas: dėl visuotinio merginų šaukimo turi nuspręsti visuomenė, politikai | kl.lt

PREZIDENTO PATARĖJAS: DĖL VISUOTINIO MERGINŲ ŠAUKIMO TURI NUSPRĘSTI VISUOMENĖ, POLITIKAI

Dėl merginų įtraukimo į visuotinį šaukimą turi apsispręsti visa visuomenė ir politikai, sako prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Darius Kuliešius.

„Matote, čia ne tik Prezidentūrai apsispręsti reikia, bet ir visai visuomenei, ir visiems politikams, turi būti platus požiūris, viso scenarijaus įvertinimas“, – Žinių radijui antradienį teigė šalies vadovo patarėjas, klausiamas ar Prezidentūra palaiko galimą visuotinį merginų šaukimą.

„Šiai dienai, kol šitas darbas nėra padarytas, tikrai negalėčiau vienareikšmiškos pozicijos pasakyti“, – pridūrė jis.

Ir vaikinų, ir vaikinų bei merginų visuotinis šaukimas buvo išnagrinėtas neseniai atliktoje Krašto apsaugos ministerijos galimybių studijoje. Anot dokumento, visuotinio šaukimo modelio su merginomis įvedimas užimtų daugiau laiko ir pareikalautų kelis kartus daugiau investicijų.

D. Kuliešius sakė, kad šis dokumentas dar turi būti aptartas Valstybės gynimo taryboje.

Studijoje teigiama, kad dokumentas turėtų būti traktuojamas kaip „analitinis pagrindas sprendimų priėmėjų ir politinio proceso dalyvių diskusijai“.

KAM sausį ruošiasi šią analizę pristatyti institucijoms ir visuomeninėms organizacijoms bei su jomis aptarti galimybes įvesti visuotinį šaukimą.

Dalinis šaukimas į Lietuvos kariuomenę grąžintas 2015 metais, reaguojant į Rusijos veiksmus Ukrainoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

vyras

seniai laikas, kam tuos vyrus gaišinti, tegul mergos kariauja.

yja

merginos armijoje tik savanorės. Pakanka vyrukams ant sofutės šiknas trint, lai eina į armiją privalomai kiekvienas, o tai patiko už merginų, moterų nugarų staipytis patiems nieko neveikiant. Lietuvai reikia tikrų vyrų, o ne pliurpalų su cigariukų tarp dantų. O moterims palikit tai ko jus nesugebat ir niekuomet negalėsit - gimdyti

simonas b1b1agalv15

a zori zdes tichije
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS