Prezidento patarėjas: migrantų krizė Lietuvoje turi tendenciją blogėti | kl.lt

PREZIDENTO PATARĖJAS: MIGRANTŲ KRIZĖ LIETUVOJE TURI TENDENCIJĄ BLOGĖTI

Prezidento vyriausiasis patarėjas Darius Kuliešius teigia manąs, kad situacija dėl iš Baltarusijos plūstančių nelegalių migrantų turi tendenciją blogėti. Šalies vadovo patarėjas akcentuoja, kad dėl to būtina kuo skubiau priimti į tai orientuotus prevencinius sprendimus.

„Tos tendencijos, kurios yra šiandieną, jos, be abejo, keičiasi ir keisis į blogesniąją pusę“, – LRT radijui sakė D. Kuliešius.

„A. Lukašenka, neturėdamas savo arsenale priemonių užsienio ir vidaus politikoje, naudoja būtent tokius būdus, kad darytų įtaką paskelbtoms sankcijoms ir vykdomai politikai. Tai pati pradžia, kadangi migracijos kelias susikūrė labai staiga ir jis turi tendenciją augti, jeigu mes neišspręsime arba prevenciškai neveiksime, kad tą migracijos kelią stabdytume“, – taip pat akcentavo jis.

Tai pati pradžia, kadangi migracijos kelias susikūrė labai staiga ir jis turi tendenciją augti, jeigu mes neišspręsime arba prevenciškai neveiksime, kad tą migracijos kelią stabdytume.

Kalbėdamas apie Vyriausybės Seimui teikiamas Užsieniečių teisinės padėties įstatymo pataisas, prezidento patarėjas akcentuoja, kad labai svarbu, jog jos būtų orientuotos į galimai blogėti galinčią situaciją.

„Seimas turi visus šiuos dalykus apsvarstyti ir priimti sprendimą, kad jis būtų subalansuotas ir proporcingas esamai situacijai ir žmogaus teisėms. Yra svarbu ne tik žiūrėti į šiandieną, bet ir labai labai pasižiūrėti į priekį, kadangi mes šiandieną turime iki 2 tūkst. sieną kirtusių migrantų ir mūsų atsakingos institucijos susiduria su dideliais krūviais, dideliais iššūkiais“, – teigė D. Kuliešius.

„Bet pasižiūrėkime, kas bus liepos pabaigoje, rugpjūčio pradžioje – tie skaičiai gali išaugti iki 4-5 tūkst., gali išaugti iki 15 tūkst., ką mes tada darysime“, – pridūrė jis.

Prezidento patarėjas taip pat akcentuoja pasienyje su Baltarusija statomos tvoros svarbą. Jo teigimu, fizinė siena pasienyje su Baltarusija yra jau seniai reikalinga ne tik dėl migracijos, bet ir dėl kitų kylančių rizikų.

„Tai yra vienas iš būdų, kuris realiai saugo Lietuvos ir Europos Sąjungos išorinę sieną. Ir mes labai susikoncentruojame į migraciją, bet migracija – tik viena iš rizikų, kuri yra, ir siena saugo nuo kontrabandos, saugo nuo kitų nusikaltimų ir siena yra seniai reikalinga, kad ji būtų. Ir tiesiog šiuo metu taip sutampa, kad šios krizės akivaizdoje mes turime skubėti ją pasistatyti“, – pabrėžė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

dar dadėsiu

čia ne siena,o FRONTO LINIJA.atitinkamai turi buti irengta-su spygliuotom vielom,apkasais,minų laukais,elektros srove.

atmintinai žinau kiekvieną arabų žingsnį,nes tą košmara

mačiau savo akimis švedijoje.visur rašiau,kad neadekvati vyriausybė turi buti atstatydinta,teisiama ir SUŠAUDYTA.antraip čia gyvens milijonai arabų,o lietuvių kūnai gulės grioviuose užversti buldozeriais.

veiksmas - atoveiksmis

neišvengiamas. Sėji - pjauni.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS