Prezidento patarėjas: su verslo organizacijomis bendraujame etiškai | kl.lt

PREZIDENTO PATARĖJAS: SU VERSLO ORGANIZACIJOMIS BENDRAUJAME ETIŠKAI

Prezidentūra su verslo partneriais nuolat konsultuojasi bei bendrauja etiškai, sako prezidento Gitano Nausėdos patarėjas.

Taip Simonas Krėpšta kalbėjo po to, kai teisėsauga sulaikė neteisėtu lobizmu įtariamus Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) prezidentą Valdą Sutkų ir Lietuvos bankų asociacijos (LBA) vadovą Mantą Zalatorių.

Anot S. Krėpštos, priimdama bet kokius sprendimus ar siūlydama įstatymo projektus, prezidentūra konsultuojasi su visomis visuomenės grupėmis.

„Konkrečiai kalbant apie paskutinius įstatymo projektus, laikiną pajamų mokesčio sumažinimą – mes konsultavomės ir bendravome su visomis verslo organizacijomis ir profsąjungų, darbuotojų organizacijomis. Manome, kad diskusija su plačiu ratu yra demokratijos pagrindas“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė S. Krėpšta.

Jis patikino, kad prezidentūra su suinteresuotomis institucijomis bendrauja „etiškai ir atvirai“.

„Be abejo, bendravimas su suinteresuotomis institucijomis turi būti labai skaidrus ir jis turi atitikti įstatymus ir etikos normas. Mes to laikomės, taip ir anksčiau, taip ir toliau atvirai ir etiškai bendraujame su visomis visuomenės grupėmis“, – sakė prezidento patarėjas.

Bendravimas su suinteresuotomis institucijomis turi būti labai skaidrus ir jis turi atitikti įstatymus ir etikos normas.

Anot jo, G. Nausėda akcentuoja, kad korupcijos mažinimas yra vienas iš jo prioritetų.

Pernai prezidento rinkimų kampanijos metu V. Sutkus tarpininkavo tuometinio Lietuvos kariuomenės vado Jono Vytauto Žuko ir kandidato į prezidentus G. Nausėdos susitikimui, šios aplinkybės tuomet sulaukė kritikos dėl galimo kariuomenės politizavimo.

G. Nausėdai tapus prezidentu, J. V. Žukas paskirtas jo patarėju nacionalinio saugumo klausimais. Buvęs kariuomenės vadas tąkart teigė, kad V. Sutkus pasiūlė jam susitikti su G. Nausėda kaip senas pažįstamas, o ne verslininkų atstovas.

V. Sutkus bei M. Zalatorius dėl įtarimų neteisėtu poveikiu teisėkūros procesams buvo sulaikyti antradienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

taip sakant,,,etiskai,,,, as tau --tu man.....

reikia valstybei vadovaut ne etiskai, poetiskai, su charizmom --- o grieztai teisiskai-- ginant tautos ir valstybes interesus....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS