Prezidentūra apie R. Masiulio puolimą: tai politinės realybės šou | kl.lt

PREZIDENTŪRA APIE R. MASIULIO PUOLIMĄ: TAI POLITINĖS REALYBĖS ŠOU

Prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas Povilas Mačiulis sako, kad „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio puolimas buvusio susisiekimo ministro Roko Masiulio atžvilgiu gali būti nulemtas ne tik politinių, tačiau ir verslo grupių interesų.

Jo teigimu, R. Karbauskio paviešintos schemos apie neva R. Masiulio įdarbintus artimus žmones yra „politinės realybės šou“, o paviešinti argumentai, sako P. Mačiulis, yra neįtikinami.

„Man peršasi tokia mintis, jog galbūt už tokio puolimo yra ne tik noras susidoroti politiškai su žmogumi, kuris galbūt kažkada ateityje dalyvaus ar ketintų dalyvauti rinkimuose, bet kyšo galbūt ir verslo grupių ausys tam, kad lygiai taip pat šitas žmogus ateityje neužimtų jokių pozicijų“, – ketvirtadienį LRT radijui sakė P. Mačiulis.

„Akivaizdu, kad tai yra politinės realybės šou“, – konstatavo G. Nausėdos patarėjas.

Kartu jis pridūrė, kad R. Karbauskio bandymai sukompromituoti buvusį susisiekimo ministrą R. Masiulį yra neargumentuoti bei politizuoti.

Akivaizdu, kad tai yra politinės realybės šou.

„Jeigu galima tai pavadinti politinės realybės šou, tai pasakysiu, kad jis žemo lygio ir tikrai neįtikina. Viskas atrodo pritemptai. Tie argumentai ir ryšiai bandomi kurti labai politizuoti, neargumentuoti. Nemažą dalį jų jau paneigė pats R. Masiulis. Manęs, kaip šio politinės realybės šou stebėtojo, tikrai neįtikina, bet įžanga, anonsas, kuris buvo padarytas, tikrai intrigavo ir buvo įdomu pamatyti. Įžanga nuvylė“, – pridūrė P. Mačiulis.

R. Karbauskio pasitraukimas – geras pavyzdys kitiems

R. Karbauskio sprendimas trauktis iš Seimo LVŽS frakcijos seniūno bei Kultūros komiteto pirmininko pareigų yra geras pavyzdys ir kitiems politikams, kurie ruošiasi dalyvauti artėjančiuose Seimo rinkimuose, teigia prezidento G. Nausėdos vyriausiasis patarėjas P. Mačiulis.  

„(...) tai geras pavyzdys ir visiems kitiems, kurie planuoja dalyvauti rinkiminėje kampanijoje. Nepaisant to, kad įstatymas leidžia suderinti dalyvavimą rinkiminėje kampanijoje su einamomis pareigomis, tačiau šis R. Karbauskio žingsnis – tikrai geras pavyzdys. Dėl to, kad, jeigu Seimo narys, ministras ar bet kas bebūtų, kuris planuoja aktyviai dalyvauti rinkiminėje kampanijoje, pasitrauktų nuo einamų pareigų, taip tokiu būdu nesukeldamas stagnacijos toje pozicijoje arba toje institucijoje, kurioje jis veikia“, – LRT radijui sakė P. Mačiulis.

Prezidento patarėjas primena Prezidento rinkimų kampaniją, kurioje visiems kilo klausimų dėl premjero Sauliaus Skvernelio einamų pareigų.

„Prisiminkime prezidentinę rinkiminę kampaniją, kiek daug kildavo klausimų, ar Saulius Skvernelis nesinaudoja savo tarnybine padėtimi rinkimuose. Tų klausimų kyla visuose rinkimuose“, – sakė P. Mačiulis.

ELTA primena, kad penktadienį R. Karbauskis paskelbė, jog traukiasi iš Seimo „valstiečių“ frakcijos seniūno ir Kultūros komiteto pirmininko pareigų.

Tikisi, kad S. Skvernelis ieško, kas pakeistų J. Narkevičių

P. Mačiulis teigia, kad susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius, prakalbęs apie svarstymus skųsti prokurorės išvadą dėl „Lietuvos pašto“ valdybos, „ tarsi gyvena alternatyvioje realybėje“.

Kartu šalies vadovo patarėjas pareiškė viltį, kad premjeras Saulius Skvernelis intensyviai ieško žmogaus, galinčio pakeisti J. Narkevičių.

„Pastebime kuris laikas, kad ministras gyvena tarsi alternatyvioje realybėje. Nepaisant to, kokia valstybės institucija reikštų tam tikras pastabas – ar tai būtų Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, ar Prokuratūra, tiek ministras, tiek partijos lyderis tai vertina tuo žodžiu „jerunda“, – ketvirtadienį LRT radijui sakė P. Mačiulis.

Jo teigimu, premjeras S. Skvernelis, neatleisdamas J. Narkevičiaus ir stodamas mūru už ministrą, stebina savo elgesiu. Tai, sako P. Mačiulis, – tam tikras teisinis nihilizmas. Vis dėlto G. Nausėdos patarėjas pareiškė viltį, kad Vyriausybės vadovas tiesiog ieško galimo naujo susisiekimo ministro.

Pajuokausiu, kad jei toliau taip skaldys malkas, tai miškų Lietuvoje neliks.

„Norėčiau tikėti versija, kad premjeras tiesiog ieško aktyviai žmogaus, kuris galėtų pakeisti ministrą Narkevičių. Galbūt ta paieška nėra tokia sėkminga, nes surasti gerą ministrą nėra taip paprasta, ypač kai liko tiek nedaug laiko iki kadencijos pabaigos“, – sakė P. Mačiulis.

„Akivaizdu, kad šis ministras ne pirmą ir paskutinį kartą priskaldo malkų šiai Vyriausybei, ir pajuokausiu, kad jei toliau taip skaldys malkas, tai miškų Lietuvoje neliks“, – juokavo prezidento G. Nausėdos patarėjas.

Sausio 17 dieną Seimo nariai sulaukė Generalinės prokuratūros atsakymo, kuriame konstatuojama, kad susisiekimo ministro sprendimas skirti naują „Lietuvos pašto“ valdybą pažeidė teisės aktų reikalavimus.

Susisiekimo ministras J. Narkevičius teigia nemanantis, kad naujos „Lietuvos pašto“ valdybos paskyrimas pažeidė teisės aktus, ir pareiškė, jog svarstys Prokuratūros išvadą skųsti.

GALERIJA

  • Prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas, Vidaus politikos grupės vadovas Povilas Mačiulis
  • Prezidentūra apie R. Masiulio puolimą: tai politinės realybės šou
  • Prezidentūra apie R. Masiulio puolimą: tai politinės realybės šou
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

O,kas toliau?

Tai ką daryti Ramūnui? O, taktika paprasta: pulk bet ką - mažiau tave puls. Prieš artėjančius rinkimus kitos išeities nėra. KItaip valstiečiams gali atsitikti taip, kad dainelė gali būti sudainuota jau dabar ir naujų "sumanymų", kaip turtėti dar labiau, gali nebelikti. Dėl to ir plėšosi iš paskutiniųjų. Ir ne visai padoriai!

deinis

Gal kas galetu painformuoti kiek milijono nuejo toms konsultacijoms ,kurios neatnese naudos o tik milijonus nuostuoliu ir kazkam i kisene,kaip noreta pasiglemsti pastu rumus uz kapeikas o paskui parduoti uz milijonus ,kazkur buvo rasyta kad is skaldos ,zvyro ir asfalto lietuvos kelininku alhemikai sugebejo isgauti aukso apie 2 milijardus jauru ,dabar tilu,o kur gelezinkeliu skaidimas i vagonus ,keleivinis noras prixvatizuoti ,kad biudzetas ngautu pajamu ir tak dalse

Hmm

Keista, kad pateikti realūs faktai apie keliaujančius paskui Roką ,,Ernest and yuong'' Roko chebrą, vadinama realybės šou. Čia gi faktai. Va, LG vadas Bartuška atkeliavo iš Klaipėdos nafos. Čia faktas, o ne šou. Jei Mačiuliui iš visko rodosi šou, gal jam į cirką geriau eiti dirbti :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS