Prezidentūra: ES ruošia sankcijų sąrašą, kuriame bus ir A. Lukašenka | kl.lt

PREZIDENTŪRA: ES RUOŠIA SANKCIJŲ SĄRAŠĄ, KURIAME BUS IR A. LUKAŠENKA

Prezidento Gitano Nausėdos vyriausiosios patarėjos užsienio politikos klausimais Astos Skaisgirytės teigimu, ES ruošia antrąjį sankcionuojamų Baltarusijos atstovų sąrašą, kuriame gali būti įtraukta ir Aliaksandro Lukašenkos pavardė.

A. Skaisgirytė priminė, kad ES jau yra įvedusi sankcijas 40 Baltarusijos pareigūnų, atsakingų už vykdytą smurtą prieš taikius protestuotojus.

„Tai buvo pirmas žingsnis. Dabar ES žengia antrą žingsnį – antrasis sąrašas. Jame yra apie 30 pavardžių. Tarp jų – ir Aliaksandro Lukašenkos. Galutinis sprendimas čia nepriimtas, tik politinė valia, kad turėtume su sankcijomis eiti į priekį. Dabar bus svarstoma darbo grupėse ir artimiausiu metu sugrįš į Tarybą jau su antruoju sąrašu“, – antradienį „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ paaiškino A. Skaisgirytė.

Tai buvo pirmas žingsnis. Dabar ES žengia antrą žingsnį – antrasis sąrašas. Jame yra apie 30 pavardžių. Tarp jų – ir Aliaksandro Lukašenkos.

Nustatytos sankcijos ir Rusijai

Prezidento patarėja priminė ir ES sankcijas Rusijai dėl bandymo nunuodyti Kremliaus opozicionierių Aleksejų Navalną.

„Buvo nustatyta, kad kažkokie privatūs asmenys nunuodyti taip žmogaus negali, kadangi „Novičiok“ tipo dujos yra cheminis ginklas ir jo taip paprastai neįsigysi. Jį įsigyti gali tik žmonės, kurie prieina prie šaltinių“, – kalbėjo A. Skaisgirytė.

Pasak jos, ES sankcijos buvo patvirtintos vieningai.

„Buvo įvardinti šeši asmenys ir viena organizacija Rusijoje, kurie buvo sankcionuoti. Visi vadovai tam pritarė. Tai bus draudimas įvažiuoti draudimas įvažiuoti į ES ir taip pat tam tikrų finansinių išteklių įšaldymas“, – sakė prezidento patarėja.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Bulviakasis

Grazinti viso klano vaikelius namolio - bulves kasti. Pakaks po uzsienius trankytis.

deinis

Viešpatie ,kas dabar bus su Lukašenka ,varkšas pateko į sąrašą ,to tai netikėjom o jis ždėjo per ateinanti penkmeti pastatyti 90 vaikų darželiu ,padvigubinti trašų ,baldų gamybą ,eksportuoja į 94 šalis savo produkciją ,tikras begėdis,užima jevro sąjūzui rinką

DIEDUKAS

Rusija per Putino valdymo metus atsigavo iš numirusių.Po jelcino pragerto laikotarpio,kada Rusija egzistavo,o jankiai dykai pirko žemės turtus,,vakarai Rusiją ŠLOVINO.Tokią šalį išgrobstyta atstatyti reikia laiko.Lietuva mažytė,bet aferistų,vagių sistemoje pilna.Pabuvojo seime kadencija ir milijonierius.Milijoninės žemės už eurą.Rusija atsigaus.Neseniai lietuviai važiavo dirbti į Rusiją,Baltarusiją ir parveždavo krūvas dolerių kol mūsų valdžiagyviai ne sutrugdė.Rusija atsigauna,nors ir tokie jankių navalnai trugdo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS