Prezidentūra: esant galimybei, bus svarstoma pasidalinti vakcinomis su Ukraina | kl.lt

PREZIDENTŪRA: ESANT GALIMYBEI, BUS SVARSTOMA PASIDALINTI VAKCINOMIS SU UKRAINA

Prezidento vyriausiasis patarėjas aplinkos ir infrastruktūros klausimais Jaroslavas Neverovičius sako, kad prezidentas susitikime su Ukrainos vadovu Volodymyru Zelenskiu šį patikino, kad kai tik Lietuva turės galimybę, pasidalins vakcinomis su Ukraina.

Prezidento patarėjas taip pat pažymi, kad šį klausimą ketinama aptarti artimiausiame Europos vadovų tarybos (EVT) susitikime.

„Matoma, kad COVID-19 apsunkina Ukrainos gyvenimą. Šitai ypač pasireiškia per tai, kad Ukraina neturi tokio formato kaip, laimei, turime mes, t. y. ES bendro skiepų pirkimo. Tad galbūt jaučiamas nusivylimas dėl negalėjimo prieiti prie skiepų ir greičiau užtikrinti masinio Ukrainos gyventojų vakcinavimo“, – „Žinių radijui“ sakė jis.

Ukraina neturi tokio formato kaip, laimei, turime mes, t. y. ES bendro skiepų pirkimo.

Anot J. Neverovičiaus, susitikime su Ukrainos prezidentu Gitanas Nausėda sakė, kad ES, kai tik galės, turi padėti Rytų partnerėms.

„Be abejo, apie tai buvo kalbėta, ir prezidento išsakyta pozicija prezidentui V. Zelenskiui buvo, kad kai tik Lietuva turės galimybę pasidalinti skiepais, be abejo, tokį pasiūlymą pateiksime. Savo ruožtu Lietuva labai aktyviai dirba Briuselyje, bus apie tai kalba ir artimiausioje šią savaitę vyksiančioje EVT, kad kai tik galės sau tai leisti, ES privalo ištiesti pagalbos ranką ir Rytų partnerėms, tarp jų ir Ukrainai“, – akcentavo jis.

ELTA primena, kad G. Nausėda ir pirmoji ponia Diana Nausėdienė kovo 17–19 dienomis su oficialiu lankėsi Ukrainoje. Kovo 18 d. jis susitiko su Ukrainos prezidentu V. Zelenskiu. Pirmasis šių metų vizitas į Ukrainą buvo planuojamas dar praėjusiais metais, tačiau dėl pandemijos tada buvo atšauktas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

D

Reikia jiems astrazenica atiduot

KAIP VISADA - "LAIKU IR VIETOJE"

Šiandien, kai Lietuvoje didėja užsikrėtimų skaičius - vėl rūpinamės nacistine Ukraina. Tegul jiems duoda vakciną jų tiesioginiai šeimininkai - JAV banditai. Ukrainai siūlė Rusija patiems gamintis "SputnikV". Kodėl atsisakė?...Pirmiausiai, kaip ir Amerika - rūpinkitės SAVO PILIEČIAIS.

Taigi ir taip

puse ju paskiepysim. Siemet jau beveik 5 tukstanciai tik vairuotoju ivezti. O kur dar kitos profesijos? O savus,del ju tapusius bedarbiais - kas ir kada skiepys!?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS